Besplatni zdravstveni pregledi u nedelju

VIDEO K9: Novi ciklus besplatnih preventivnih pregleda u okviru akcije Ministarstva zdravlja "Dan otvorenih vrata" biće obavljen u nedelju, 22. septembra, u našim zdravstvenim ustanovama.

0
138

Akcija besplatnih preventivnih pregleda za građane pod nazivom “Dan otvorenih vrata” koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja biće nastavljena u nedelju, 22. septembra u zdravstvenim ustanovama širom Srbije.

U novosadskom Domu zdravlja na Limanu IV i Kliničkom centru Vojvodine svi zainteresovani sugrađani, bez obzira na to da li imaju zdravstveno osiguranje, moći će da obave ove preventivne preglede u vremenu od 8 do 16 časova.

U Kliničkom centru moći će da iz uzorka krvi provere tumor markere, kao i da obave preventivne ORL preglede u zgradi Poliklinike.

U Domu zdravlja na Limanu IV biće organizovani EKG i ultrazvučni pregledi, kao i provera krvnog pritiska i niva šećera u krvi. Iz Doma zdravlja poručuju da je značajno da najpre dođu oni građani koji nemaju zdravstveno osiguranje i to u periodu od 8 do 10 časova kako bi dobili redni broj za pregled za koji su se odlučili i tako skrate vreme čekanja.

Napominju i to da se za ultrazvučni pregled gornjeg abdomena pre pregleda ne uzima doručak niti pije kafa, kao i da na analizu nivoa šećera u krvi dođu oni koji još uvek nemaju dijagnostikovan dijabetes. I za njih važi pravilo da ne doručkuju i ne piju kafu pre dolaska u ambulantu.

Takođe, pacijenti bi trebalo da se odluče za pregled koji im je prioritetan kako bi u nedelju svi uspeli da obave željene preventivne preglede.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.