Besplatni zdravstveni pregledi u nedelju

VIDEO K9: Novi ciklus besplatnih preventivnih pregleda u okviru akcije Ministarstva zdravlja "Dan otvorenih vrata" biće obavljen u nedelju, 22. septembra, u našim zdravstvenim ustanovama.

80

Akcija besplatnih preventivnih pregleda za građane pod nazivom “Dan otvorenih vrata” koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja biće nastavljena u nedelju, 22. septembra u zdravstvenim ustanovama širom Srbije.

U novosadskom Domu zdravlja na Limanu IV i Kliničkom centru Vojvodine svi zainteresovani sugrađani, bez obzira na to da li imaju zdravstveno osiguranje, moći će da obave ove preventivne preglede u vremenu od 8 do 16 časova.

U Kliničkom centru moći će da iz uzorka krvi provere tumor markere, kao i da obave preventivne ORL preglede u zgradi Poliklinike.

U Domu zdravlja na Limanu IV biće organizovani EKG i ultrazvučni pregledi, kao i provera krvnog pritiska i niva šećera u krvi. Iz Doma zdravlja poručuju da je značajno da najpre dođu oni građani koji nemaju zdravstveno osiguranje i to u periodu od 8 do 10 časova kako bi dobili redni broj za pregled za koji su se odlučili i tako skrate vreme čekanja.

Napominju i to da se za ultrazvučni pregled gornjeg abdomena pre pregleda ne uzima doručak niti pije kafa, kao i da na analizu nivoa šećera u krvi dođu oni koji još uvek nemaju dijagnostikovan dijabetes. I za njih važi pravilo da ne doručkuju i ne piju kafu pre dolaska u ambulantu.

Takođe, pacijenti bi trebalo da se odluče za pregled koji im je prioritetan kako bi u nedelju svi uspeli da obave željene preventivne preglede.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.