Besplatni ulošci na Filozofskom fakultetu

VIDEO K9: Studentkinje Filozofskog fakulteta od ponedeljka mogu da se posluže besplatnim higijenskim ulošcima koji su postavljeni u toalete fakulteta. Ovu ideju sprovela je Ženska inicijativa kroz konkurs „Šta nam teško“, a Filozofski fakultet postao je prva obrazovna ustanova u Srbiji koja je realizuje.

0
13

Na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu studentkinje mogu besplatno da uzmu higijenske uloške iz kutija koje su postavljene u svim toaletima ovog fakulteta.

Ideju da higijenski ulošci budu dostupni i besplatni za sve studentkinje sprovela je Ženska inicijativa, organizacija koju čini pet devojaka sa ovog fakulteta.

U zemljama u kojima je prisutno siromaštvo mnoge žene nemaju mogućnosti za nabavku higijenskih uložaka, a takođe su ugrožene i devojke sa niskim ili nikakvim primanjima, pa je na ovaj način način Ženska inicijativa želela da pomogne i olakša svojim kolegincama.

Zbog ograničenih resursa, ova ideja nije dugoročna, pa Ženska inicjativa poziva institucije, udruženja i kompanije da pomognu kako bi ova inicijativa postala održiva.

Kroz konkurs „Šta nam teško“ koji realizuju Mladi istraživači Srbije uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Ženskoj inicijativi je dodeljeno 42 hiljade dinara za realizaciju ove ideje, a Filozofski fakultet u Novom Sadu postao je prva obrazovna ustanova u Srbija na kojoj je sprovedena.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.