Besplatni plastenici za mlade u Novom Bečeju

U okviru projekta „Poljoprivredni inkubator za mlade na selu“ raspisan je Javni poziv za prijavu mladih nezaposlenih lica na edukacije u oblasti plasteničke proizvodnje. Rok za prijavu je 20. mart tekuće godine, a Javni poziv je raspisao Omladinski klub Novog Bečeja u partnerstvu sa Opštinom Novi Bečej i uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta.

0
407

Planirane edukacije trajaće osam dana i predviđaju upoznavanje polaznika sa povrtarskom proizvodnjom, ciklusom proizvodnje u plastenicima, proizvodnjom rasada, načinima i mogućnostima finansiranja, finansijskim menadžmentom poljoprivrednih proizvođača, marketiongom i tržištem, poslovnim povezivanjem i slično, saopšteno je iz Omladinskog kluba Novog Bečeja.

Prisustvo na edukacijama je jedan od uslova za dalje konkurisanje za besplatno korišćenje plastenika u naredne dve godine.

„Na osnovu upitnika u okviru Javnog poziva, vršićemo selekciju do 15 mladih koji će prći teorijske i praktične obuke u oblasti agrara. Nakon obuka predviđeno je da se raspiše konkurs za mlade koji su prošli edukacije, na kome treba predstaviti razvijen biznis plan, a najbolja tri ćemo odabrati za ulazak u plastenike u Kumanu. Ovim putem, pozivam mlade da se prijave i da sebi obezbede besplatno korišćenje plastenika na period od dve godine. Plastenici će biti locirani u naseljenom mestu Kumane, jer nam je cilj da mladima damo šansu da žive i privređuju u lokalnim zajednicama “, rekao je Kristijan Lukić, koordinator projekta.

Javni poziv i obrazac za prijavu zainteresovani mogu pronaći i na sajtu Omladinskog kluba Novog Bečeja, http://klubnbo.org.rs/novinbo/probni/o-projektu/ .

Projekat „Poljoprivredni inkubator za mlade na selu“ teži da doprinese smanjenju nezaposlenosti u Opštini Novi Bečej i kreiran je u skladu sa strateškim opredeljenjem lokalne samouprave – razvoju poljoprivrede. Implementacijom projektnih aktivnosti biće kreirani uslovi za razvoj povrtarstva kroz stvaranje povoljnih okolnosti za zapošljavanje mladih u stakleničkoj proizvodnji.

Projekat realizuje Omladinski klub Novog Bečeja u partnerstvu sa Opštinom Novi Bečej i Regionalnim centrom za društveno-ekonomski razvoj – Banat. Realizacija projekta traje 6 meseci, a ukupna vrednost je 2.916.700 dinara. Finansijska sredstva Ministarstva omladine i sporta iznose 1.916.700 dinara, dok Opština Novi Bečej sufinansira projekat u iznosu od 1.000.000 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.