Besplatni obilasci znamenitosti na Dan turističkih vodiča

VIDEO K9: Turistički vodiči će i ove godine, povodom Svetskog dana turističkih vodiča, u subotu 23. februara obradovati sugrađane i posetioce Novog Sada besplatnim obilaskom najatraktivnijih znamenitosti našeg grada.

0
352

Povodom Svetskog dana turističkih vodiča, Udruženje turističkih vodiča Novi Sad u saradnji sa Turističkom organizacijom Novog Sada, sada već tradicionalno, organizuje besplatne, promotivne šetnje po starom jezgru Novog Sada i Petrovaradinskoj tvrđavi, koju zbog njene veličine i dominantnosti nazivaju i Gibraltar na Dunavu.

“Jedna je zakazana za Petrovaradinsku tvrđavu u 11 sati, u subotu 23. februara gde ćemo se skupiti kod Petrovaradinskog sata i napravićemo jednu šetnju i napravićemo jednu šetnju po Petrovaradinskoj tvrđavi gde će naše kolege malo da približe istoriju i značaj Petrovaradinske tvrđave, naročito vezene iz 17 i 18 veka. A kasnije u 13 časova je predviđeno skupljanje ovde na Trgu slobode kod Miletićevog spomenika, gde ćemo napraviti jednu šetnju kroz Novi Sad, gde ćemo se zaustviti na par mesta da ispričamo neke interesantne priče Novosađanima koje su možda znali a možda i nisu znali”, rekao je Stevo Jelić, predsednik U udruženja turističkih vodiča Novog Sada.

Jelić navodi da je ova manifestacija tradicionalno druženje s Novosađanima, koje kako kaže, traje još od 1986 godine, kada je i osnovano njihovo udruženje.

Udruženje broji više od 40 vodiča koji su sada već svakodnevno na zadatku da domaćim i stranim turistima predstave specifičnosti našeg grada.

“Ja se unapred radujem susretu sa Novosađanima koji nam daju podršku tokom cele godine kada prolazimo ovde sa našim gostima koji posećuju Novi Sad, a svedoci ste da zadnjih godina u Novi Sad sve veći i veći broj turista naročito iz inostranstva dolazi”, naveo je Jelić.

Tokom prošle godine Novi Sad je posetilo skoro 180.000 hiljada turista, od kojih je, prema nekim procenama bilo oko 120.000 stranaca. Za očekivati je da će u narednim godinama ovaj trend biti u porastu, s obzirom da naš grad nosi titule Evropske prestonice mladih i Evropske prestonice kulture 2021. godine.

Iz Udruženja pozivaju sve sugrađane koji žele da saznaju nešto više o Novom Sadu da im se priključe u šetnji, a sve dodatne informacije o besplatnim turama mogu dobiti putem telefona 064/1305104 i 063/8172935.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.