Besplatni časovi za osnovce u Futogu

VIDEO K9: Profesori i studenti volonterski drže besplatne časove za decu završnih razreda osnovne škole iz srpskog jezika, matematike, hemije i fizike, kao pipremu za upis u srednju školu. Organizator je udruženje "Veseli voz" iz Futoga.

4085

Udruženje “Veseli voz” je održava besplatne časove za osmake kao pripremu za završni ispit. Časovi počinju 1. marta, a traju do polaganja mature.

Takođe, “Veseli voz” tokom cele godine organizuje i besplatne časove za lakše savladavanje gradiva iz drugih predmeta.

“Roditelji pomažu, bez roditelja ova priča ne bi bila moguća. U pitanju je po svakom roditelju simboličan iznos, ali svakako značajan. Bez toga ja ne bih mogla sama da organizujem sve ovo. Imam praksu da platim svakom studentu koji dođe u Futog autobusku kartu u iznosu od 270 dinara. Novac nam je potreban za flomastere, za radne materijale, za fotokopiranje. I to je ono bez čega ja ne mogu da radim”, rekla je Violeta Maksović, predsednica udruženja “Veseli voz”.

U prethodne tri godine časove je pohađalo oko 400 osmaka koji su redovno dolazili. Deca rado dolaze, zadovoljni su i u velikom broju se prijavljuju, kaže Maksović. Osim znanja, osmaci dobijaju i samopouzdanje, kako se ne bi desilo da na prijemnom ispitu dobiju tremu, objašnajva ona.

“Časove drže studenti novosadskog Univerziteta, pripremamo decu iz matematike, srpskog, fizike i hemije, u toku je prijava i za volontere. Jako nam je pomogao Savez studenata PMF-a koji je na svojim stranicama objavio poziv volonterima, tako da se nadam da će ove godine biti dovoljno nastavnika”, navela je Maksović.

Udruženje “Veseli voz” iz Futoga u okviru sedmog ciklusa programa “Dopunske radionice”, otvorio je poziv za nove volontere. Predviđena su dva ciklusa za koji će volonteri biti angažovani, a to su dopunske radionice i priprema za prijemni ispit za učenike osmog razreda.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.