Besplatni časovi za osnovce u Futogu

VIDEO K9: Profesori i studenti volonterski drže besplatne časove za decu završnih razreda osnovne škole iz srpskog jezika, matematike, hemije i fizike, kao pipremu za upis u srednju školu. Organizator je udruženje "Veseli voz" iz Futoga.

0
4283

Udruženje “Veseli voz” je održava besplatne časove za osmake kao pripremu za završni ispit. Časovi počinju 1. marta, a traju do polaganja mature.

Takođe, “Veseli voz” tokom cele godine organizuje i besplatne časove za lakše savladavanje gradiva iz drugih predmeta.

“Roditelji pomažu, bez roditelja ova priča ne bi bila moguća. U pitanju je po svakom roditelju simboličan iznos, ali svakako značajan. Bez toga ja ne bih mogla sama da organizujem sve ovo. Imam praksu da platim svakom studentu koji dođe u Futog autobusku kartu u iznosu od 270 dinara. Novac nam je potreban za flomastere, za radne materijale, za fotokopiranje. I to je ono bez čega ja ne mogu da radim”, rekla je Violeta Maksović, predsednica udruženja “Veseli voz”.

U prethodne tri godine časove je pohađalo oko 400 osmaka koji su redovno dolazili. Deca rado dolaze, zadovoljni su i u velikom broju se prijavljuju, kaže Maksović. Osim znanja, osmaci dobijaju i samopouzdanje, kako se ne bi desilo da na prijemnom ispitu dobiju tremu, objašnajva ona.

“Časove drže studenti novosadskog Univerziteta, pripremamo decu iz matematike, srpskog, fizike i hemije, u toku je prijava i za volontere. Jako nam je pomogao Savez studenata PMF-a koji je na svojim stranicama objavio poziv volonterima, tako da se nadam da će ove godine biti dovoljno nastavnika”, navela je Maksović.

Udruženje “Veseli voz” iz Futoga u okviru sedmog ciklusa programa “Dopunske radionice”, otvorio je poziv za nove volontere. Predviđena su dva ciklusa za koji će volonteri biti angažovani, a to su dopunske radionice i priprema za prijemni ispit za učenike osmog razreda.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.