Besplatni časovi matematike za osmake u NS bloku

VIDEO K9: Udruženje NS blok već šestu godinu organizuje besplatne časove matematike namenjene učenicima osmih razreda radi pripreme za polaganje završnog ispita i upisa u srednju školu.

0
295

Bliže se završni ispiti za učenike osnovnih škola i pripreme za postizanje što boljih rezultata na testovima su uveliko u toku.

Udruženje građana NS blok i ove godine organizovalo je besplatne pripremne časove matematike namenjene učenicima osmih razreda, a prvi od njih odrćani su u utorak u prostorijama ovog udruženja.

“NS blok već šestu godinu za redom organizuje besplatnu nastavu za učenike osmih razreda za priprmeu za prijemne ispite. Mi smo počeli juče da držimo časove iz matematike, sledeći čas će biti održan u četvrtak u 18 časova. Prvi čas je bio izuzetno dobro posećen, bilo je puno đaka i vrlo smo zadovoljni kako je počela akcija”, istakao je predavač prof. dr Saša Igić.

Cilj ove akcije, rekao je Igić, koji je i predsednik NS bloka, jeste besplatna i dobrovoljna pomoć mladim sugrađanima i njihovim roditeljima u pripremama za završne ispite.

“Cilj ove naše akcije je pomoć roditeljima i našim mladim sugrađanima, kako bi se što bolje pripremili za srednje škole i da bi malo sačuvali budžet roditelja, ovi časovi su potpuno besplatni i mogu se prijaviti đaci na telefon 021 615 503 ili na fejsbuk i instagram našeg udruženja, tu su telefoni i mobilni i fiksni telefon”, kazao je Igić.

Prostorije udruženja NS blok, nalaze se na Trgu Marije Trandafil broj 4, a održavanje časova matematike planirano je dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom od 18 do 19,30 časova.

“Priprema će trajati tri nedelje, dva puta nedeljno će biti održavani, najverovatnije će to biti utorak i četvrtak. Svaki put je sat i po blok nastava, od 18 do 19,30h, zamišljeno je da bude šest blok časova, sa tim da će se pet blok časova rešavati zadaci iz zbirke za prijemni, a poslednji će se rešavati prijemni od prošle godine”, precizirao je Igić.

Učenici koji budu dolazili na besplatne časove neće biti evidentirani, kako je rekao, niti će na bilo koji način iznositi svoje lične podatke.

Nakon prvog uspešno održanog časa iz matematike, a i na osnovu iskustava iz prethodnih godina, organizatori se nadaju da će u narednom periodu odziv osmaka besplatnim časovima matematike biti još veći.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.