Besplatni aikido treninzi samoodbrane za žene

VIDEO K9: Sugrađanke koje bi želele da nauče osnove samoodbrane mogu da se prijave za besplatne časove aikidoa koji počinju 9. decembra u Klubu realnog aikidoa na SPENS-u.

174

Zainteresovane žene i devojke starije od 13 godina imaće priliku da od ponedeljka besplatno učestvuju na treninzima samoodbrane koje za njih organizuje Klub realnog aikidoa na SPENS-u.

Tronedeljni kurs organizovan je povodom kampanje “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama” uz podršku IPA Section Serbia, Sigurne kuće i Grada Novog Sada.

“Mnogi rade i organizuju programe samoodbrana za žene. Ovaj program je malo specifičniji. Podstaknuti, sad su svetski dani borbe protiv nasilja nad ženama. Mi se bavimo prevencijom nasilja nad ženama. Zato smo uključili internacionalnu policijsku asocijaciju koja daje svoje instruktore koji će da objasne što pravno što kroz neku tehniku i tako dalje šta sve je dozvoljeno”, rekao je Marko Divjak, trener realnog aikidoa.

Osim treninga samoodbrane koji će se odvijati dva puta nedeljno, polaznicama će biti omogućena i pravna i psihološka savetovanja, kao i predavanje na temu kako prepoznati nasilnika i kako preduprediti nasilje.

“Treninzi su apsolutno besplatni. Svi instruktori koji su uključeni rade volonterski. Želimo da kroz medije, kroz vas dopremo do što je moguće većeg broja naših sugrađanki i da radimo na samom buđenju svesti o tome, o pravima, o mogućnostima, da žene ne treba da trpe nasilje, jer nasilje nije samo fizičko nasilje. Nasilje može biti verbalno, nasilje može biti na radnom mestu na ovom na onom. Želimo da dotaknemo sve neke te aspekte”, naveo je Divjak.

On je objasnio da će stručnjaci ženama pokazati tehnike koje mogu da primenjuju u konkretnim situacijama, od čupanja za kosu, otimanja torbe, nepristojnog hvata i slično.

“I želimo da ovom prilikom pozovemo naše sugrađanke da nam se priključe. Kurs nije samo jedan dan. Dođemo, slikamo se i odemo, nego će da bude u trajanju tri nedelje. Ako bude raspoloženje dama, žena, sugrađanki koje će biti tu mi planiramo da idemo i u drugu fazu kursa kojićemo dalje nastaviti realizacijom posle Nove godine, jer imamo ovde našu salu i naš prostor”, kazao je Divjak.

Treninzi će biti prilagođeni grupi, a termini su ponedeljkom, sredom i petkom od 21 čas. Na ovaj kurs za sada će, zbog ograničenosti kapaciteta biti primljeno 30 žena koje svoje prijave mogu da dostave putem društvenih mreža, na Instagramu: marko_divjak_aikido i fejsbuku, Facebook: Marko Divjak.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.