Besplatne ulaznice za otvorene bazene za dobrovoljne davaoce krvi

Za doborovoljne davaoce krvi koji 16. i 19. avgusta daju krv, obezbeđen je besplatan boravak na otvorenim bazenima na SPENS-u i na Sajmištu.

0
7

Dobrovoljni davaoci krvi imaju pravo na jedan ulaz na bazen i ga mogu iskoristiti do kraja sezone. Akciju organizuje Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u saradnji sa Crvenim krstom Novog Sada i JP SPC Vojvodina.

“Prethodna akcija koju smo zajednički sproveli dala je odličan odziv dobrovoljnih davalaca krvi i uspeli smo da podignemo rezerve krvi, međutim potrebe za krvnim produktima su konstantne i neophodan je kontinuirani odziv davalaca. Dnevno je neophodno da nam se prijavi oko 250 davalaca kako bismo zadovoljili dnevne potrebe pacijenata. Kao mali znak pažnje i ovog puta naši humani sugrađani će dobiti po jedan besplatan ulaz na bazen do kraja kupališne sezone”, rekla je Zorica Bjelić iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine.

Trenutno je najpotrebnija O i A krvna grupa, ali i sve krvne grupe sa negativnim RH faktorom.

“JP Sportski i poslovni centar Vojvodina, kao društveno odgovorno preduzeće spremno je da podrži sve institucije i ovakve akcije, koje za cilj imaju pomoć i promociju uzajamne solidarnosti. Ovaj vid saradnje biće nastavljen i u budućnosti, a obuhvatiće i ostale usluge preduzeća”, izjavila je Slobodanka Brankov, saradnica za odnose sa javnošću SPENS-a.

Krv se može dati svakim radnim danom u periodu od 7 do 19 časova u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine, Hajduk Veljkova 9a.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.