Besplatne turističke ture TONS-a

VIDEO K9: Ovog vikenda, povodom Svetskog dana turizma, gradska Turistička organizacija i ove godine organizuje besplatne turističke ture po Novom Sadu i Petrovaradinu.

0
18

U susret obeležavanju Svetskog dana turizma, koji se u svetu obeležava svakog 27. septembra od 1980. godine, Turistička organizacija grada Novog Sada, zajedno sa Udruženjem turističkih vodiča grada Novog Sada, organizovaće 8 besplatnih turističkih tura u subotu i nedelje, 26. i 27. septembra.

Obilasci znamenitosti našeg grada biće realizovani na srpskom jeziku i trajaće oko sat i po vremena. Međutim, zbog aktuelne epidemiološke situacije, broj turista je ograničen te je neophodno rezervisati mesto, napomenula je Tihana Putin, portparolka TONS-a i dodala da je interesovanje veliko i da su pojedini termini već popunjeni.

Turizam je privredna grana koja je najviše pogođena pandemijom korona virusa, ali je ona, zaključuje Putin, poput feniksa – po završetku nepogode se obnavlja izuzetnom brzinom.

Putin naglašava da je, po završetku vanrednog stanja, odnosno u maju, bilo uplaćeno 400 hiljada dinara boravišne takse, dok je ta cifra već u septembru porasla na više od 2 miliona. To jeste, kako je rekla, duplo manji iznos nego prošlog septembra, ali do kraja meseca ima još desetak dana pa se nadaju boljem rezultatu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.