Besplatne ture za rođendan grada

VIDEO K9: Povodom Dana grada, 1. februara, predstojećeg vikenda biće organizovane besplatne pešačke ture sa vodičima za sve one koji imaju želju da na ovaj način upoznaju znamenitosti našeg grada.

0
24

Dan grada, 1. februar, Novi Sad obeležava od 1748. godine, od kada je carica Marija Terezija potpisala “Povelju slobodnog kraljevskog grada”. 

Tim povodom će u subotu i nedelju biti organizovane četiri pešačke ture našim gradom. Ove besplatne šetnje organizuju Udruženje turističkih vodiča Novog Sada i gradska Turistička organizacija, a posetioci će, između ostalog, moći da saznaju nešto više o Nikolajevskoj crkvi, mestu krštenja dece Mileve Marić i Alberta Ajnštajna, Sabornoj crkvi, mestu gde je bila čuvena Vinkleova pivarai, gde je bilo magareće ostrvo ili gde se nalazilo sedište masonske lože…

Ove jednočasovne ture biće realizovane na srpskom jeziku, sa polascima u 12 i 14 sati. U subotu su polasci ispred Nikolajevske i Saborne crkve Svetog Đorđa, a u nedelju ispred Trčike i glavnog ulaza u Banovinu.

U skladu sa merama Kriznog štaba grupe su ograničene na maksimalno 15 osoba koje će morati da nose masku i drže obaveznu fizičku distancu.

Prijave su obavezne i validne nakon primitka potvrde, a zainteresovani se mogu prijaviti na imejl adresu: vodicins@gmail.com uz obaveznu naznaku za jednu od četiri ture.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.