Besplatne projekcije filmova za školarce

VIDEO K9: Učenici osnovnih i srednjih škola u Novom Sadu će tokom ovog i narednog meseca imati priliku da besplatno pogledaju filmove u okviru projekta Evropski filmovi za narednu generaciju.

0
32

Tokom aprila i maja biće organizovane besplatne projekcije dečijih igranih filmova za starije osnovce, i evropskih dokumentaraca za učenike srednjh škola u Novom Sadu.

Ove filmske projekcije biće realizovane u okviru projekta Evropski filmovi za narednu generacju (European Films for Next Generation) sa ciljem kreiranja održivog modela za privlačenje mlade publike i promociju evropskog filma.

Selekciju dečijih igranih filmova čini pet ostvarenja, koji svaki na svoj način komuniciraju sa decom govoreći o temama koje su njima bliske. Za njih će biti prikazani francuski film “Mala mama”, holandsko-nemačko ostvarenje “Moje neverovatno leto sa Tes”, zatim film “Moj tata hot dog”, švedski “Bertov dnevnik” i domaći film “Leto kada sam naučila da letim”.

Selekcija evropskih dokumentaraca namenjenih srednjoškolima sadrži filmove koje u dokumentarnoj formi nastoje da mladim ljudima ispričaju različite životne priče, a reč je o ostvarenjima “Skok”, “Potreba za mržnjom” i “Sedam hiljada duša”, koji može biti i dopuna časovima istorije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.