Besplatne pripreme za SAT ispit u Američkom kutku

VIDEO K9: Srednjoškolci i studenti koji žele da studiraju u Americi, imaju priliku da se pripreme za takozvani SAT ispit. Pripreme svakog ponedeljka organizuje SAT klub u Američkom kutku u Novom Sadu.

0
529

Besplatne pripreme za polaganje SAT ispita pokrenula je organizacija Interakcija u saradnji sa Američkim kutkom.

“SAT ispit stoji za test koji je neophodan kako bi ste dobili stipendiju ili uopšte aplicirali da studirate na jednom od koledža ili univerziteta u Americi. Ispit je koncipiran tako da se sastoji iz dva dela, matematičkog i jezičkog. Priprema je potpuno besplatna za naše srednjoškolce koji žele da dalje studiraju u SAD”, rekla je Dajana Vučaj, profesorka Engleskog jezika.

Pripreme se obavljaju ponedeljkom od 18,30 časova, a srednjoškolci koji pohađaju ove časove dolaze redovno, obavljaju svoje zadatke i prolaze kroz testove testove.

“Mi smo shvatile da potencijal koji naši mladi ovde imaju je zaista neiscrpan i pružamo im ovakvu priliku kako bismo uspeli da ih uputimo u to kuda, kako, zašto, šta je najbolje da izaberu, s obzirom da je spektar koji se nudi na tržištu izuzetno bogat. Imamo i divnu saradnju sa studentima koji su već prošli ovu obuku i koji će nam se u nekom od narednih časova uključiti putem interneta da nam prenesu svoje utiske i kažu koliko je SAT zaista važan i koliko je to jedna ilaznica za odlazak u inostranstvo”, navela je Vučaj.

Bez obzira na eventualni sportski talenat ili zainteresovanost za nauku koju mladi imaju, bez dobrog skora i dobro položenog ispita stipendiju ne mogu dobiti, navela je Vučaj, koja je pozvala zainteresovane srednjoškolce da se pridruže SAT klubu i nauče kako da sa lakoćom polože ovaj ispit.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.