Besplatne pripreme za prijemni na PMF-u

VIDEO K9: I ove godine Departman za matematiku i informatiku novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta organizuje besplatne pripreme za prijemni ispit za upis na osnovne studije matematike i informatike. Pripreme će se odvijati u tri ciklusa, a prethodna prijava zainteresovanih nije potrebna.

585

Na pripremama koje Departman za matematiku i informatiku organizuje preko 20 godina, profesori zajedno sa učenicima rade zadatke iz odgovarajućih oblasti i upoznaju ih sa načinom studiranja na Departmanu pre samog prijemnog ispita.

 

“Svesni smo m i da to zaista predstavlja jedan veliki preokret i ti za dva sata treba da uradiš te zadatke. Zato i ne dajemo neke teške zadatke, ali da bi se budući studenti nakako navikli, da bi im bilo lakše, to je jedan način da se povežemo, da se upoznamo, jer znamo da, ipšak, kad se radi u školi kad se radi provera znanja bilo kakve vrste, to je, ipak, jedan način, a kad promene sredinu, to mnogo znači”, rekla je dr Đurđica Takači, profesorka matematike na PMF-u.

Kako bi učenici imali dovoljno vremena za upoznavanje i donošenje odluke o budućim studijama, pripreme na ovom Departmanu počinju među prvima na novosadskom Univerzitetu.

Ove godine prvi ciklus startuje već u subotu, 2. decembra, od 10 časova u amfitetru broj 7, za kada su zakazane uvodne napomene i zadaci, koji će kroz pripreme obuhvatiti celokupno srednjoškolsko gradivo.

 

“9. decembra će biti organizovani Dani matematike, u okviru kojih oni neće raditi zadatke, nego će slušati neka lepa, zanimljiva

predavanja, prilagođena učenicima, budućim studentima, ne samo matematike, ali u svakom slučaju, naši ljudi, matematičari i informatičari će držati predavanja i ideja je da se upoznaju sa nama, da bi nastavili”, rekla je Takači. 

Kako bi sami proverili svoje znanje, budući studenti prvo će raditi zanimljivi kviz pod nazivom “Most matematike” čije će zatatke potom rešavati predavači. Dosadašnja iskustva su pozitivna, navela je Takači, što je i glavni razlog da ove pripreme organizuju iz godine u godinu.

“Naši budući studenti obično kažu da im je to odgovaralo, da im je to doprinelo da na neki način uvide da oni to žele. Znate, često ljudi kada treba da se opredele šta će raditi celog života, često su u razmišljanjima i onda kad dođu i vide na matematici… Jer mi baš tako te pripreme organizujemo da to bude kao što ide i nastava na fakultetu, prođemo kroz sve, znači, sve što ima da se uradi, uradi se odjedanput”, navode na PMF-u. 

Drugi ciklus ovih besplatnih priprema počinje 2. februara naredne godine, dok će treći biti održan neposredno pred sam prijemni ispit.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.