Besplatna škola fudbala

VIDEO K9: Fudbalski klub Kabel, organizuje besplatnu školu fudbala za dečake i devojčice uzrasta od 5 do 15 godina, koja će trajati do 15 avgusta. Naša ekipa posetila je današnji trening.

0
1653

Akcija FK Kabel ima za cilj da pokrene mališane, da ovaj letnji raspust budu fizički aktivni, zavole fudbal i slobodno vreme provedu u druženju na terenu.

“To je bio naš cilj, da omasovimo našu školu za mlađe kategorije i ne samo to. Mnogi roditelji nisu u mogućnosti da svoju decu odvedu sada na more ili negde na planinu ili u banju i prinuđeni su da ostanu, pre svega iz materijalnih razloga u gradu i zato smo se mi opredelili da im omogućimo da dođu bar ovde na Štrand, na ovo igralište i kao što vidite, prelepo je danas na 24. juli, kako to izgleda lepo i kako je zeleno i da svojoj deci omoguće da trčkaraju, da ih odvoje malo od kompjutera, da ih malo izvedu iz tih zadimljenih, zagušljivih prostorija”, rekao je Novak Kostrešević, predsednik FK Kabel.

Manjak fizičke aktivnosti i loša ishrana, doprinose da deca sve češće obolevaju od dijabetesa, povećane gojaznosti i usporene motorike, pa je cilj, navodi Kostrešević, da aktiviraju što veći broj dece da se bave sportom.

“Pre svega, akcenat je bačen na taj psihofizički razvoj dece što ranije krenu, to je jednostavno bolje za taj njihov sam razvoj i ja se nadam da će oni kroz sam sport uspeti da dostignu taj jedan nivo, on ne mora biti takmičarski, ali ako ostanu kao konzumenti sporta u bilo kojoj sferi uspeće da postanu pre svega dobri ljudi”,  objasnio je trener Stevan Komarović. 

Mališanima sa kojima smo razgovarali ne smetaju ni vrućina ni sunce, da uživaju u omiljenom sportu.

Treninzi se održavaju na stadionu FK Kabel kod Štranda, ponedeljkom, sredom i petkom od 9 do 11 časova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.