Besplatna provera ispravnosti vozila

VIDEO K9: Do subote 24. juna svi vlasnici vozila mogu besplatno da provere tehničku ispravnost na više od 100 linija tehničkih pregleda u preko 60 gradova širom Srbije u poslvonicama Auto moto saveza Srbije, a u okviru akcije "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo". Tehničku ispravnost moguće je proveriti i u Novom Sadu u Temerinskoj ulici.

0
467

I ove godine Auto moto savez Srbije organizuje akciju Ispravno vozilo bezbedno vozilo koja je tokom prethodnih godina pokazala da je svako treće vozilo tehnički neispravno, a najčešći kvarovi su bili na uređajima za zaustavljanje, osvetljenje i upravljanje.

“Ova bespltana kontrola tehničke ispravnosti vozila podrazumeva kontrolu uređaja za zaustavljanje, za upravljanje vozilo, svetla, opremu, kao i ostale uređaje koji su propisani zakonom i od kojih zavisi bezbednost saobraćaja”, rekao je Slavko Milinkov, tehnički rukovodilac AMSS.

Pažnju treba obratiti i na pneumatike, kaže Milinkov.

“Na istoj soovini moraju biti pneumatici istih dimenzija proizvođača tipa, nosivosti, brzine sve to mora na istoj osovini. Znači u ovom periodu to mogu biti letnji pneumatici , a od 1. novembra do 1. aprila zimski pneumatici”, naveo je Milinkov.

Besplatni tehnički pregled vozila jedinstvena je prilika za proveru vozila, najčešće automobila, pred putovanje u okviru godišnjih odmora.

“Svako treba o svom vozilu da vodi računa. trreba pregledati pored toga i ostale uređaje to se odnosi na provetravanje vozila klime u vozilu, oprema vozila… Ko ima plinski uređaj da prekontroliše ispravnost tog uređaja da ode kod majstora da se i to pregleda da mogu bezbedno da odu na godišnji odmor ili na odredite koje sebi odrede”, kazao je Milinkov.

Svi zainteresovani Novosađani besplatno mogu pregledati svoje vozilo u prostorijama Auto moto saveza Srbije u Temerinskoj 11 svakog dana od 8 do 16 časova, a prethodna najava dolaska nije potrebna.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.