Besplatna poseta Muzeju i obilazak Tvrđave

VIDEO K9: Petrovaradinska tvrđava kao simbol Novog Sada uvek privlači pažnju, ali u isto vreme krije i brojne tajne o istoriji našeg grada. Kako bi građani što više saznali o simbolu našeg grada, Muzej Grada je nedavno podzemne galerije otvorio za javnost. Galerije su otvorene i ovih dana u okviru manifestacije Muzeji Srbije deset dana od deset do deset.

662

U okviru manifestacije Muzeji Srbije 10 dana od 10 do 10 posetioci će do 18. maja moći potpuno besplatno da posete Muzej Grada Novog Sada, a pored toga imaće priliku i da potpuno besplatno obiđu podzemne vojne galerije Petrovaradinske tvrđave.

Podzemne vojne galerije su arhitektonska i vojno-istorijska atrakcija kojom se malo koji grad u svetu može pohvaliti i stoga privlači veliku pažnju domaćih i stranih turista.

Inače, podzemne vojne galerije građene su u periodu od 1768. i 1776. godine i predstavljaju čitav komleks borbenih odbrambenih i logističkih instalacija neophodnih da bi vojska mogla da opstane. Stoga su između ostalog izgrađene prostorije za smeštaj vojnika, oružja i 12.000 puškarnica, kao i dva rezervna ratna bunara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.