Besplatna obuka montera solarnih panela

VIDEO K9: Američka agencija za međunarodni razvoj dodelila je bespovratna sredstva za obuku montera solarnih sistema kroz projekat „Bolja energija“, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

1
104

Projekat „Bolja energija“ Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Edukativni centar za obuke u profesionalnim i radnim veštinama iz Novog Sada, potpisali su ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za organizovanje i sprovođenje praktične obuke za montere solarnih sistema na različitim vrstama krovova.

Ova saradnja će unaprediti kapaciteta za rast i razvoj sektora u oblasti obnovljivih izvora energije i inicijativama za poboljšanje statusa na relaciji kupac-proizvođač u Srbiji, poručuju iz Pokrajinske vlade.

Projekat „Bolja energija“, dodelom nenovčanih bespovratnih sredstava će omogućiti nabavku opreme od tri mobilna demonstraciona modula fotonaponskih solarnih panela i kolektora i na taj način olakšati obuku montera solarnih sistema na različitim vrstama krovova.

Ova oprema je, kako je saopšteno, preduslov za akreditaciju „Programa za obuku montera solarnih sistema“, u okviru kojeg će Edukativni centar iz Novog Sada pokrenuti postupak akreditacije i time tržištu rada ponuditi sertifikovane montere za solarne panele, a poslovnim subjektima obnovljivih izvora energije kvalitetnija održiva energetska rešenja, koja će dovesti do smanjenja karbonskog otiska i poboljšanja ukupnog kvaliteta života građana.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.