Besplatan parking u Ulici Filipa Višnjića

VIDEO K9: Grad je dobio 50 novih besplatnih parking mesta u ulici Filipa Višnjića, pored zgrade Istorijskog Arhiva Grada Novog Sada.

201

“Parking servis” obradovao je sugrađane novim parkiralištem u Ulici Filipa Višnjića, pored zgrade Istorijskog Arhiva Grada Novog Sada, koji pri tom nije pod naplatom parkiranja.

“Dakle, parking servis posle uređenja parkirališta na delu Bulevara oslobođenja, izgrađenih u Stražilovskoj ulici, u Turgenjevoj ulici parkirališta, rekonstrukcije parkirališta u ulici vladike Ćirića, Veselina Masleše, došao je red da izgradi nova parking mesta. Danas, kao što ste videli, imamo jedan novi parking prostor, jedno novo parkiralište koje će našim sugrađanima u ovom delu grada znatno olakšati parkiranje, a takođe i posetiocima Istorijskog arhiva grada i obližnje Svilare dati novi prostor za parkiranje”, rekao je Stevan Lugonja, direktor JKP Parking servis.

Vrednost radova iznosila je 15 miliona dinara, a na parkingu su urađene i javna rasveta, kao i atmosferska kanalizacija. Investicijom su zadovoljni i u Istorijskom arhivu grada Novog Sada.

“Rešeno je još jedno strateško pitanje za funkcionisanje naše ustanove, a to jeste da smo dobili lep prilaz i da smo dobili parking koji će odgovarati našim korisnicima. A, ono što vaši gledaoci možda znaju, mi preko dve hiljade korisnika imamo u toku jedne godine što je naravno nametalo pitanje parkinga i prilikom organizovanja kulturnih sadržaja. Takođe, i prilikom pitanja koje su građani imali i pokušavali da reše u Arhivu”, naveo je Petar Đurđev, direktor Istorijskog arhiva Novog Sada.

Ulaganja na Podbari, jednom od najstarijih delova grada i Almaškom kraju, potrebna su kako zbog stanovnika u ovom delu grada, tako i zbog sve većeg broja turista, ističu u Gradskom veću za komunalne poslove.

“Nakon završetka i ove investicije, počinjemo uskoro sa izgradnjom ulice Marka Miljanova, investicija, koja je zajednička sa Autonomnom pokrajinom Vojvodinom, investicija u iznosu od 247 miliona. Očekujemo završetak javne nabavke, izbor ponuđača i izgradnju ulice u punom profilu, sa novim parking mestima i novom rasvetom zadržavajući pri tome kompletno zelenilo i svako drvo koje se tamo nalazi. I taj deo ulice će dobiti novo ruho, zajedno sa ovim krajem”, istakao je Vladimir Stojković, član Gradskog veća za komunalne poslove.

Iz Parking servisa poručuju da počinje izgradnja parkinga i u onim delovima koji nisu u zonama naplate. Već sledeće nedelje počeće, uz podršku grada, realizacija velike investicije, izgradnja novih 130 parking mesta u blizini Gerontološkog centra i pomoćnog terena stadiona Kabel gde će biti urađene i biciklističke staze i trotoari, što će činiti celinu povezanu sa Kineskom četvrti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.