Besplatan kurs kineskog za osnovce

VIDEO K9: U toku su prijave za besplatan kurs kineskog jezika za osnovce, koji organizuju Gradska biblioteka i Konfucijev institut Univerziteta u Novom Sadu.

0
902

Kurs kineskog jezika, za koji su prijave u toku, namenjen je učenicima od drugog do četvrtog razreda osnovne škole i počeće u oktobru.

“Ovo je početni kurs koji traje godinu dana, ali nakon toga, ukoliko deca i dalje budu imala interesovanje, mi nastavljamo sa sledećim nivoom tako da dokle god su zainteresovani do srednje škole, kineski jezik mogu da uče kod nas, a onda da pređu u neku od novosadskih gimnazija, ili da ga uče u okviru Karlovačke gimnazije”, rekla je Ljiljana Kosijer, bibliotekarka.

Jedini uslov za pohađanje kursa jeste osnovno znanje engleskog jezika, s obzirom na to da će se nastava odvijati na engleskom.

“Prijemom nove grupe učenika, Gradska biblioteka će kao nastavni centar kineskog jezika imati preko 50 učenika, koji će ovde imati priliku da uče ne samo kineski jezik, nego mnoštvo stvari o kineskoj kulturi uopšte. Nastava je zamišljena kao kombinacija klasične nastave i radionice, dakle deca će puno da se igraju, da uče da pevaju, da glume na kineskom jeziku. Imaće priliku da se upoznaju sa kineskim specijalitetima, umetnošću rezanja papira i mnogim drugim alktivnostima”, navela je Kosijer.

Prijave za kurs traju do kraja sledeće nedelje i moguće ih je izvršiti putem telefona 6611-251 ili na email adresu: [email protected] Nastava će se odvijati subotom od 13 do 14,30 časova u prostorijama Bibliotečkog ogranka “Anica Savić Rebac”, koji se nalazi na Trgu Republike broj 2.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.