Besplatan koncert Noć tarante 20. maja u Novom Sadu

Atraktivan koncert „Noć tarante – Ritam i strast Apulije“ održava se u subotu, 20. maja u 20.00 časova na platou ispred Kulturne stanice Svilara u okviru Nedelje italijanske kulture u Novom Sadu. Koncert je na otvorenom, ulaz je slobodan. Program kombinuje etno muziku, rok, džez i simfonijsku muziku.

0
79

Atraktivan koncert „Noć tarante – Ritam i strast Apulije“ održava se u subotu, 20. maja u 20.00 časova na platou ispred Kulturne stanice Svilara u okviru Nedelje italijanske kulture u Novom Sadu. Koncert je na otvorenom, ulaz je slobodan.

Program kombinuje etno muziku, rok, džez i simfonijsku muziku.

Nastupa orkestar od 11-oro umetnika, među kojima je osmoro muzičara i troje igrača:  Konsuelo Alfijeri (vokal i usna harmonika), Đuzepe Astore (violina), Alesandro Kiga (daire), Roberto Kiga (daire), Roberto Đema (harmonika), Niko Berardi (duvački instrumenti), Atilio Turizi (gitara), Salvatore Galeanda (vokal i daire) i igrači Andrea Karakuta, Mihaela
Koluča i Lučija Skarabino.

„Noć tarante“ je najveći festival u Italiji i jedna od najznačanijih manifestacija posvećenih narodnoj kulturi u Evropi. Održava se u Salentu i posvećen je ponovnom otkrivanju i valorizaciji tradicionalne muzike Salenta i njenoj fuziji sa drugim muzičkim izrazima kao što su etno muzika, rok, džez i simfonijska muzika.

Ovaj festival je nastao 1998. godine na inicijativu Unije zajednica Salentinske Grčke i Instituta „Dijego Karpitela“ a tokom petnaest godina postigao je veliku ekspanziju po pitanju kulturne rasprostranjenosti, uticaja i prestiža. Od 2010. za organizaciju je zadužena Fondacija „Noć tarante“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.