Beskućnici iz “Smrdljive bajke” u SNP-u

VIDEO K9: Ljubitelji pozorišne scene sutra će uživati u još jednoj premijeri Srpskog narodnog pozorišta. Reč je o predstavi "Smrdljiva Bajka" Miroslava Momčilovića, koja će na Kamernoj sceni početi i 21,30 časova.

737

“Smrdljiva bajka“ je priča o grupi beskućnika koji naseljavaju napuštenu fabriku. U potrazi za ljubavlju i smislom izmučeni, gladni i bolesni pokušavaju da na sebe skrenu pažnju okoline.

Predstava je realizovana u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i KC „Mladost“ iz Futoga.

“To je priča o beskućnicima, zapravo o ljudima sa margine kojima se mi ne bavimo, pored kojih prolazimo i često ih uopšte ne primećujemo. Pa eto, mi smo ih sada stavili u fokus u centar i bavimo se njima”, rekl je glumica Sonja Damjanović.

Uloge u predstavi tumače Radoje Čupić, Sonja Damjanović, Dušan Jakišić, Aleksandra Pleskonjić, Milan Kovačević, Sanja Mikitišin i Ljubiša Milišić. Miroslav Momčilović je takođe bio i reditelj i scenarista istoimenog filma. Razlike, kako nam je rekla, ipak postoje.

“Mi ovde imamo sedam likova koji imaju svoje mesto i žive zajedno u tom nekom izabranom prostoru, drugačije je, postoji i ljubavna priča ali eto više smo se bavili životom tih ljudi, šta je njihov problem koji mi ne vidimo, gde su njihove boli koje ne primećujemo i da li možeš biti srećan u kojoj god se situaciji nađeš”, kazala je Damjanović.

Predstava ujedno označava i otvaranje nove renovirane Kamerne scene, mnogo udobnije za publiku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.