Beskućnici iz “Smrdljive bajke” u SNP-u

VIDEO K9: Ljubitelji pozorišne scene sutra će uživati u još jednoj premijeri Srpskog narodnog pozorišta. Reč je o predstavi "Smrdljiva Bajka" Miroslava Momčilovića, koja će na Kamernoj sceni početi i 21,30 časova.

752

“Smrdljiva bajka“ je priča o grupi beskućnika koji naseljavaju napuštenu fabriku. U potrazi za ljubavlju i smislom izmučeni, gladni i bolesni pokušavaju da na sebe skrenu pažnju okoline.

Predstava je realizovana u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i KC „Mladost“ iz Futoga.

“To je priča o beskućnicima, zapravo o ljudima sa margine kojima se mi ne bavimo, pored kojih prolazimo i često ih uopšte ne primećujemo. Pa eto, mi smo ih sada stavili u fokus u centar i bavimo se njima”, rekl je glumica Sonja Damjanović.

Uloge u predstavi tumače Radoje Čupić, Sonja Damjanović, Dušan Jakišić, Aleksandra Pleskonjić, Milan Kovačević, Sanja Mikitišin i Ljubiša Milišić. Miroslav Momčilović je takođe bio i reditelj i scenarista istoimenog filma. Razlike, kako nam je rekla, ipak postoje.

“Mi ovde imamo sedam likova koji imaju svoje mesto i žive zajedno u tom nekom izabranom prostoru, drugačije je, postoji i ljubavna priča ali eto više smo se bavili životom tih ljudi, šta je njihov problem koji mi ne vidimo, gde su njihove boli koje ne primećujemo i da li možeš biti srećan u kojoj god se situaciji nađeš”, kazala je Damjanović.

Predstava ujedno označava i otvaranje nove renovirane Kamerne scene, mnogo udobnije za publiku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.