Beščanski stari most otvoren za saobraćaj

(VIDEO) Ministar saobraćaja Aleksandar Antić je naglasio da će: izgradnja mreže autoputeva i odbrana strateškog položaja Srbije, pogotovo ako se uzme u obzir koliko Rumunija ulaže u Koridor 4, biti prioritet Vlade Republike Srbije.

839

Obnova starog mosta na Dunavu kod Beške je završena i most je, kako je pre nekoliko dana i najavio ministar saobraćaja Aleksandar Antić, pušten u saobraćaj, 27.12.2013. godine, tačno u podne, bez ikakve ceremonije.

Kako je ministar saobraćaja Alekandar Antić naglasio, količina ugrađenog čelika i betona, kao i količina i kvalitet izvedenih radova na rekostrukciji starog mosta su takvi da možemo slobodno da kažemo da imamo nov most. 

Sa završetkom sanacije starog mosta i rehabilitacije pristupnih puteva značajno je podignut nivo bezbednosti saobraćaja i omogućeno je nesmetano kretanje vozila u punom auto-putnom profilu, od granice sa Mađarskom do Beograda (petlje Batajnica). 

Nakon stečaja “Alpine”, radove na rehabilitaciji uspešno je realizovala domaća firma „Mostogradnja“ zajedno sa firmom „Vojput“- Subotica. Nadzor nad završenim poslom obnove mosta sprovele su kuće „Scott Wilson“, ,,Mostprojekt“ i „WSP“. Ukupna vrednost radova iznosila je 1,8 milijardi dinara.

Radovi na rehabilitaciji izvedeni su kvalitetno i temeljno, tako da je staroj i oronuloj konstrukciji mosta na Dunavu, savremenim i vrhunskim materijalima produžena upotrebna vrednost i time je obezbeđeno nesmetano korišćenje bez većih ulaganja u narednim decenijama.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.