“Berza pod brezom” održana u OŠ Mihajlo Pupin u Veterniku

VIDEO K9: Razmena udžbenika na manifestaciji "Berza pod brezom" održana je u petak u OŠ Mihajlo Pupin u Veterniku.

121

Za učenike osmih razreda osnovnih škola počeli su završni ispiti, a za one nižih razreda brige oko nabavke novih udžbenika koji će im biti potrebni naredne školske godine.

Manifestacija ,,Berza pod brezom”, koju Osnovna škola ,,Mihajlo Pupin” iz Veternika organizuje već šestu godinu za redom, omogućava đacima da stare udžbenike razmene za one koji su im potrebni sa drugarima iz svoje, ali i iz ostalih osnovnih škola u Veterniku i Futogu.

“Ova manifestacija Berza pod brezom se održava pod brezama u dvorištu naše škole već šestu godinu i ima za cilj da učenici poslednjeg dana škole razmene udžbenike. Ove godine na manifestaciji je bilo prisutno oko 90 učenika. Želimo da učenicima i roditeljima olakšamo taj postupak nabavke udžbenika i da sprečimo tradicionalnom cepanju udžbenika na kraju godine”, rekao je Andrej Trifković, nastavnik matematike u ovoj školi.

Učenici su imali priliku, kako je rekao, da otkupe udžbenike od svojih vršnjaka po simboličnoj ceni od 100 dinara, što je neuporedivo manje od njihovih uobičajenih cena. Pored finansijskog, prema njegovim rečima, prisutan je i ekološki aspekat ove manifestacije.

“U dvorištu naše škole nema pocepanih udžbenika i svesaka. Učenici su svesni i te priče da će smanjiti zagađenje prljanjem okoline, a i manje papira se troši”, kazao je Trifković.

Manifestacija ,,Berza pod brezom”, rekao je Trifković, svake godine okuplja sve veći broj đaka i nadaju se da će ovakav pozitivan primer slediti i ostale škole u Novom Sadu, jer na ovaj način, kako je istakao, pored finansijskih olakšica koje ovakva manifestacija pruža, učenici imaju priliku i da steknu novi odnos prema udžbenicima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.