Beogradskim đacima umesto besplatnih udžbenika po 20.000 dinara

Roditelji osnovca i srednjoškolca u Beogradu dobiće po detetu 20.000 dinara koje će moći da iskoriste za kupovinu udžbenika ili da na drugi način raspodele ta sredstva.

0
13

To je danas izjavio predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić.

Šapić je rekao da se time pruža prilika roditeljima da sami odluče da li će kupiti nove knjige ili polovne, kao i da li će mlađe dete naslediti od starijeg udžbenike, a samim tim novac će moći da potroše na druge potrebe.

“Najjeftiniji komplet je oko 11.000 dinara, dok je najskuplji oko 16.000-17.000. Vidite jasnu razliku u odnosu pomoći koje dajemo i novca koji je potreban za udžbenike. Oni to mogu da raspodele i na drugi način, posebno zato što je mesec septembar težak za kućni budžet”, rekao je Šapić.

Prijavljivanje počinje u ponedeljak, 22. aprila, a trajaće do kraja leta, pri čemu će procedura biti slična onoj koja je bila za pomoć države u doba epidemije korona virusa, rekao je Šapić.

Šapić je najavio i da će biti nastavljena praksa besplatnog ulaza na sve gradske bazene za sve stanovnike Beograda. Kao i prethodne godine, prijavljivanje će biti u opštinama, a vrednost besplatne kartice iznosi oko 39.000 dinara. 

FoNet

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.