Beočinci pomažu Lani i Nikolini

VIDEO K9: Beočinci su u nedelju na Humanitarnom bazaru sakupili blizu 350 000 dinara za lečenje Lane Jovanović i Nikoline Radičić.

0
8

U Beočinu je u nedelju, 20. juna, održan humanitarni bazar i turnir u basketu na kome je za potrebe lečenja bebe Lane Jovanović iz Rakovca i devojčice Nikoline Radičić prikupljeno 345 660 dinara.

Bazar i basket su organizovali meštani Beočina u saradnji Udruženjem hranitelja, usvojitelja i roditelja “Radosnica” iz ovog mesta, a pozivu na učešće odazvali su se brojni scenski umetnici, animatori, muzičari, plesne škole, dečiji hor i drugi.

U okviru pratećeg humanitarnog bazara za Lanu, posetiocima su bila predstavljena udruženja žena, lokalni vinari, individualni proizvođači hrane, delikatesa, vlasnici životinja, mali privrednici, fotografi, umetnici, slikari kao i lokalne zanatlije koje su prodavale svoje rukotvorine.

Lana Jovanović iz Rakovca boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1, progresivne i smrtonosne bolesti, čije lečenje se zakomplikovalo u Americi, te je neophodno pored već prikupljenog novca obezbediti dodatnih 500 hiljada dolara za bolničke i druge troškove.

Pored Lane, novčana pomoć prikupljana je i za devojčicu Nikolinu Radičić, koja boluje od cerebralne paralize, a za čiji lek je neophodno prikupiti oko 12 hiljada evra kako bi nastavila dalje lečenje u Rusiji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.