Benu preuzima Apoteku Novi Sad

VIDEO K9: Na pomolu je rešavanje statusa Apoteke Novi Sad, kao i načina rešavanja problema ukojima se nalazi SPENS, rekao je, između ostalog gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević danas na konferenciji za novinare u Gradskoj kući.

0
395

Grad bi u junu mogao da potpiše ugovor sa firmom ,,Benu”, koja je deo nemačke kompanije Feniks, o davanju u koncesiju na 15 godina Apoteke ,,Novi Sad”.

Ovo je, govoreći o ulaganjima i napretku obelodanio gradnočaelnik Novog Sada.Apoteka ,,Benu” je dala ponudu od oko 4.200.000 evra, što je za oko 362.000 više od početnog iznosa.

Prema njegovim rečima, Benu će preuzeti sve apoteke i najmanje 46 radnika, dok će grad od uplaćene sume za koncesiju isplatiti zaostale zarade radnicima Apoteke ,,Novi Sad”.

“Mi smo veoma ponosni što je grad Novi Sad prvi grad u Srbiji koji je uradio ovakav projekat, i strateški rešio problem državnih apoteka u Srbiji. Nismo pravili privod pravnih poslova, mi nismo davali u zakupe kao što su se neke druge opštine snalazile, nego smo dobili odobrenje, imamo verifikovane stanja od strane države za javno privatna partnerstva i koncesije da je naš projekat koncesije prvi takav primer u srbiji, pravi primer kako se koncesualno rešava problem državnih apoteka i verujem da ćemo biti primer drugim opštinama kako da reše ovakve situacije”, istakao je Vučević.

Za koncesije nad 7 garaža za koje je konkurs trajao do 8. aprila, zainteresovana je jedna kineska kompanija koja, kako je rekao, u Srbiji ima već najveću grinfild investiciju, dok je druga ponuda stigla od jedne novosadske firme koja je spremna da gradi podzemnu garažu u ulici Modene.

Prednost će, najavio je gradonačelnik, imati one kompanije koje budu htele da grade više garaža.

“Naše želje i naši ciljevi su da do septembra raspišemo obavezujući javni pozvi na tender za koncesiju nad javnim garažama, pokušaćemo da u narednom periodu animiramo i druge ponuđače, imali smo razgovor sa jednom velikom i renomiranom nemačkom kompanijom, ovo su neobavezujuće ponude, tako da po raspisivanju zvaničnog tenedera oni koji nisu davali neobavezujuće ponude nisu isključeni mogu da se pojavljuju”, kazao je Vučević.

Jedanim od gorućih problema grada, nedostatkom parking mesta, grad će se i u budućnosti baviti, naveo je gradonačelnik, a rešavanjem tih problema biće stvoreni uslovi za proširenje i uređenje pešačke zone u centru grada, koja bi trebalo da počne sa realizacijom ove godine.

“Rešavanjem parking mesta pre svega u centru grada stvaramo uslove da možemo da proširimo pešačku zonu, da uredimo saobraćaj u gradu, vodimo računa o zaštiti životne sredine, pojačavaćemo priču o integrisanju upravljanja saobraćaja, koncept smart sitija, pojačavati uticaj i bolje funkcionisanje javnog gradskog prevoza i svakako modernizovati i širiti grad, a time i očuvati kulturno istorijsko nasleđe, sve ono što krasi i što predstavlja grad Novi Sad”, naveo je Vučević.

OFF4: Na neobavezujići poziv grada za poboljšanje energetske efikasnosti Spensa su stigle tri strane i četiri domaće ponude. Ponuđači su izneli, prema rečima gradonačelnika, niz ideja kako da smanje troškovi Spensa, i ponudili saradnju na 12 do 15 godina. Lokalna vlast je prihvatila stav velikog dela javnosti da se objekat Spensa ne ruši, već da se rekonstruše i očuva.

“Grad, ne samo u pogledu ovoga, namerava da pregovara sa bnakama i drugim partnerima u pogledu investiranja u energetski fasadni omotač spensa, odnosno, ulaganje u samu fasadu, zadržaće se stari izgled spensa, ali će iizgledati modernije, pre svega energetski efikasnije i ekološki prihvatiljivije, i to je jedini put da sačuvamo spens, ako želimo da imamo onako kako smo ga oduvek doživljavali kao deo grada”, dodao je Vučević.

Govoreći o novim investicijama, Vučević je, između ostalog, naveo i da će tako Aptiv u Novom Sadu izgraditi još jedan objekat uz Bulevar Evrope, u kojem će zaposliti još 900 radnika.

Svi planovi i postignuća Grada Novog Sada, istakao je gradonačelnik, deo su ekonomskog razvoja koji ide u dobrom pravcu i očekuje se da će u budućnosti privući još investitora i privatnih partnera.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.