BENU preuzeo Apoteku Novi Sad

Grad Novi Sad potpisao je koncesioni ugovor sa faramaceutskom kompanijom BENU, kojim je uspeo da na zadovoljavajući način reši problem Apoteke Novi Sad, preduzeća koje je godinama pravi milionske gubitke.

0
640

Apoteka ,,Novi Sad” u problemima je već pet godina, a njen dug prema dobavljačima premašio je 550 miliona dinara, dok je račun ove apoteke bio u blokadi više od godinu dana.

Rešenje ovog problema grad Novi Sad pronašao je potpisivanjem koncesionog ugovora sa jednom od najvećih svetskih farmaceutskih kompanija. Na svečanoj ceremoniji potpisan je Ugovor o davanju pod koncesiju 28 gradskih apoteka na upravljanje kompaniji BENU na period od 15 godina.

“Ne mogu da ne podelim s vama radost što smo uspešno završili jedan posao, što smo pokazali da mogu da se stvari menjaju, da nešto što su nam u početku rekli da ne može, itekako može i to uspešno. Dobili smo i dobrog partnera i dobrog koncesionara, društveno odgovornu kompaniju koja zna svoj posao i koja je pažljiva i vodi računa o svojim zaposlenima”, istakao je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Grad Novi Sad će, kako je rekao, zadržati određeni kapacitet Gradske apoteke, a od koncesionara dobili veću ponudu od početne cene, tako da će Grad inkasirati preko pola milijarde dinara od te kompanije koja je preuzela 46 zaposlenih i zadržala mrežu apoteka.

Zdravstvena ustanova BENU je najveći lanac apoteka u Srbiji i deo je velike međunarodne kompanije Feniks iz Nemačke, koja u svom sastavu ima preko 2.400 apoteka u 14 evropskih zemalja.

“Ovo je prvi koncesionalni ugovor koji smo potpisali sa državnim apotekama u Srbiji i na tome smo mnogo zahvalni vlastima Novog Sada. Sigurni smo da ćemo opravdati njihovo poverenje i da ćemo građanima pružiti najbolju zdravstvenu uslugu. Nadamo se da će sada i drugi gradovi slediti vaš primer i krenuti stopama Novog Sada. Ono po čemu je BENU poznat jeste konstantni rad sa zaposlenima sa ciljem da se pacijentima pruži kvalitetan savet u skladu sa najnovijim postignućima u oblasti farmakologije”, kazao je Dejan Aleksov, direktor BENU za Srbiju.

BENU u svom poslovanju primenjuje, kako je istakao, najsavremenije evropske standarde u nabavci, distribuciji, skladištenju i izlaganju lekova i lekovitih sredstava, sve sa ciljem maksimalne bezbednosti za pacijente. Ovo je prvi projekat javno-privatnog partnerstva, rečeno je na skupu i prvi koncesioni projekat koji nudi celovito rešenje za sve državne apoteke.

“U fokusu svih javno-privatnih partnerstva jeste pre svega očuvanje javnog interesa. To su dugoročni aranžmani i tokom tog perioda biće apsolutno sačuvan javni interes, a privatni partner se uključuje da pruža uslugu znatno kvalitetnije i bolje, u ovom slučaju se apsolutno podiže nivo kvaliteta u oblasti zdravstvene zaštite”, navela je Andrijana Jovanović, zamenica predsednika Komisija za javno-privatno partnerstvo Republike Srbije.

Potpisivanjem koncesionalnog ugovora, kako je ovom prilikom rečeno, gradske apoteke će pored rešavanja novčanih i poslovnih problema, dobiti savremeni farmaceutski pristup, proizvode prema svetskim standardima, a dosadašnje gradske apoteke dobiće i novi, moderniji izgled kao i bogatiju ponudu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.