Bela riba najaktivnija

VIDEO K9: Bela riba je, na radost ribolovaca, najaktivnija u jesenjem periodu jer se piprema za predstojeću zimu, kažu u Ribolovačkom savezu Vojvodine.

0
458

Ljubitelji ribolova poslednje dane jeseni mogu iskoristiti za odlazak na reku i očekivati dobar ulov, jer je Dunav trenutno veoma bogat belom ribom. 

“Čuvena mesta ispod Žeželjevog mosta još uvek su aktivna, a i malo nizvodno prema Sremskim Karlovcima može se loviti. Što se tiče šarana onaj ko ga lovi zna kako se lovi i kolege imaju uspeha jer je ovo mesec kad se najbolje peca, a ono što većinu ribolovaca koji nisu baš tako specijalizovani interesuje to je bela riba, nje ima u izobilju”, kazao je Dušan Jovanović, predsednik Ribolovačkog saveza Vojvodine.

Bela riba je sada najaktivnija, rekao je Jovanović. Može se upecati na plovak i mrežicu sa prihranom na dubini od dva metra, a Jovanović dalje savetuje ljubiteljima ribolova kako i gde da je najlakše upecaju..

“Na Dunavskom keju ima par vrsta ribe koje se tu malo vrzmaju oko te takve hrane, naravno peca se ili na crva ili na hleb, tako što ćemo plovkom prolaziti u neposrednoj blizini te mreže sa primamom jer se onda koncentriše tu se koncentriše onda ozbiljnija količina ribe” istakao je Jovanović.

Prema rečima Jovanovića, mnogi ljudi ne vole belu ribu da jedu zbog problematičnih sitnih kostiju, pa je često i izbegavaju. A oni koji je vole, ovih dana je mogu lako upecati kod mosta na Dunavskom keju, skobalj, ploticu, šljivara, deveriku, mrenu ili meleza.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.