Bela riba i sada grize

VIDEO K9: Ribolovci moraju još malo da se strpe, s obzirom na to da su meteorolozi najavili zahlađenje za vikend i pad temperature naredne nedelje, pa im odlazak na neku reku ili kanal ne bi bio prijatan. Sa druge strane, još uvek je na snazi zabrana lova štuke i smuđa jer su u mrestu.

0
332

Pravi pecaroši znaju šta im je činiti pred početak sezone ribolova. Oprema se pregleda, podmazuju mašinice, menjaju najloni, prave se olovice i kupuju udice, da tako spremni dočekaju proleće i stabilnije temperature, kada će pecanje biti pravo zadovoljstvo.

“Naravno da je naš sport uvek aktuelan i mi bismo uvek želeli da smo na toj vodi, međutim ako mi shvatamo da je ovaj naš hobi jedno zadovoljstvo, ako je ovo naše pecanje jedan hedonizam, onda nam ovo doba godine ne pruža puno zadovoljenje ti naših potreba. Pre svega za izlučivanje tog stresa koji nam svakodnevni život donosi. A onda taj boravak uz vodu i pažnja na neki plovak ili neki vrh štapa je nešto što nam oporavi organizam” rekao je Dušan Jovanović, predsednik Ribolovačkog saveza Vojvodine.

Ovih dana pecali su ribolovci na novosadskom keju gde, kako oni kažu “radi bela riba” i to jeste njihovo zadovoljstvo, bez obzira na ulov.

“Naravno i da se bela riba priprema za mrest, i druge vrste. Ali polako sve to ide. Temperatura vode je oko pet stepeni, vodostaj raste. Juče sam baš proverio ribe ulaze u rukavce, dunavce i tamo je nešto toplija voda, a i sam prirodna reakcija ribe na porast ili opadanje vode dovodi do ove situacije i riba se kreće uz obalu”, naveo je Jovanović.

On navodi i da je riba na dva metra od obale u srednjem sloju vode koji je za sada za nju najpogodiniji, s obzirom na temperature vazduha, vode i trenutnog vodostaja. To je, kako kaže, sasvim dovoljan podatak za one nestrpljive ribolovce koji ne mogu da dočekaju lepše vreme i siguran ulov u idealnim uslovima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.