Bela kuća ignoriše CNN

Bela kuća odbija da pošalje svoje predstavnike na televizuju CNN, pošto je predsednik SAD Donald Tramp optužio CNN da objavljuje "lažne vesti".

0
550

“Šaljemo predstavnike ili portparole na mesta na kojima mislimo da ima smisla da predstavljamo naš program”, rekao je zvaničnik Bele kuće za portal Politikom, dodajući da CNN nije takvo mesto, mada zabrana nije trajna.

Novinar CNN-a je rekao da Bela kuća pokušava da kazni tu televiziju i da joj snizi rejting, navodi Politiko.

Zvaničnici Bele kuće i dalje odgovaraju na pitanja novinara CNN-a, ali predstavnika za štampu Bele kuće nedeljama nije bilo na toj televiziji.

Portparol Bele kuće Šon Spajser je negirao da postoji bojkot CNN-a, ali je dodao da “neće raditi s ljudima koji nemaju želju da urade nešto ispravno”.

Odnosi Trampa i CNN pokvarili su se pošto je ta televizija početkom januara objavila izveštaj s navodima da ruske službe imaju kopromitujući materijal o njemu. Tada je Tramp odbio da odgovori na pitanje CNN-ovog novinara Džima Akoste.

Posle inauguracije Tramp je kritikovao CNN da objavljuje “lažne vesti”.

Časopis Njujork magazin (New York Magazine) naveo je da Trampov spor sa CNN-om ima korene u njegovim odnosima s predsednikom te kuće Džefom Zakerom, koji je kao bivši predsednik EN-Bi-Sija (NBC) doveo Trampov rijaliti “Šegrt” (The Appremntice) na tu televiziju.

Tramp je po navodima tog časopisa rekao da misli da ga je Zaker izdao, pošto bi trebalo da usmeri CNN da povoljnije izveštava o njegovim aktivnostima. (Agencije, RTV)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.