Beč će preneti Beogradu iskustva o izgradnji socijalnih stanova

Grad Beč će preneti Beogradu iskustva o izgradnji socijalnih stanova koji gradjani mogu sebi da priušte i plate ih svojim prihodima, rekla je danas direktorka predstavništva Grada Beča u regionu "Eurocomm-PR" Aleksandra Radl.

230

Socijalno stambena izgradnja je trenutno najveći izazov za gradove u Evropi, kazala je Radl na marginama konferencije “Beograd i Beč – razvoj gradova kroz dijalog” u okviru “Dana Beča u Beogradu”.

“Još jedna značajna oblast u kojoj želimo da se povezujemo sa Beogradom je mobilnost koja daje mogućnost građanima da se lako prevezu sa tačke A do tačke B i da se raduju odlasku na posao”, rekla je ona.

Prema njenim rečima, neophodno je da se automobili manje koriste u saobraćaju kao i da se proširi mogućnost pešačenja i korišćenja bicikala i u Beču i u Beogradu.

Radl je ocenila da je i održivost jedan od problema sa kojim se moderni gradovi suočavaju usled porasta broja stanovnika u njima.

Ona je podsetila da je Beč devet puta proglašen za najpoželjniji grad za život i da će pokušati da to prenese Beogradu. (Beta)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.