Bebi parking karte porodiljama

VIDEO K9: Porodilje će ubuduće lakše nalaziti parking mesto u okolini Kliničkog centra Vojvodine, zahvaljujući saradnji ove ustanove i Parking servisa.

0
473

Gužve na prkinzima u okolini Kliničkog centra Vojvodine su uobičajene i do parking mesta za vreme radnog vremena ponekad je nemoguće doći.

To uskoro ne bi trebao biti probem porodiljama zahvaljujući specijalnim kartama za parkiranje.

“Mi smo želeli da olakšamo svim roditeljima plaćanje parkiranja, odnosno da pri odlasku kod doktora budu oslobođenji plaćanja parkiranja. U tehničkom smislu, svi roditelji, naše sugrađanke porodilje, dobijaće besplatne vaučere Parking servisa u trajanju od 30 sati. Pravo na bebi besplatne karte imaće majke, porodilje sa teritorije opštine Novi Sad”, istakao je Stevan Lugonja, direktor JKP Parking servis.

Majke će moći, kako je naveo, da podignu karte za besplatno parkiranje u zgradi Parking servisa u Ulici Filipa Višnjića, uz važeću ličnu kartu i izvod iz matične knjige rođenih beba. U okolini Kliničkog centra Vojvodine trenutno ima više od 600 parking mesta.

“Trenutno je u toku izrada projekta koja će doneti Kliničkom centru i svim posetiocima koji dolaze ovde još oko 300 parking mesta i mi se nadamo u toku ove godine ili u prvoj polovini biti i uređeno. Naravno da će biti povezano sa već saobraćajnicom koja postoji u krugu kliničkog centra Vojvodine. U našoj klinici za ginekologiju i akušerstvo smo takođe zbog potrebe sve većeg broja parking mesta organizovali sistem sa rampama, takav isti princip ćemo pokušati da uvedemo i u krug Kliničkog centra u kom se trenutno nalazimo”, kazao je Nenad Erdeljan iz KCV.

U Betaniji godišnje na svet dođe 7.000 beba. Ova godina, kako kažu, u startu deluje obećavajuća, s obzirom da je za tri meseca u našem gradu rođeno 1.500 beba. S toga iz Klinike za ginekologiju i akušerstvo pozdravljaju ovakav gest, za kopji smatraju da je više nego human.

“Ovaj gest Parking servisa i gospodina Lugonje je ne samo lep gest, on je ujedno i human gest, a rekao bih i pragmatičan, jer upravo oko 4.000 majki iz Novog Sada godišnje donose na svet bebe u našem porodilištu i ovaj gest i pomoć oko parkiranja i jednostavno olakšanje sigurno će im mnogo značiti”, rekao je prof. dr Tihomir Vejnović.

Na promociji Bebi parking karte je naglašeno da ona predstavlja mali doprinos u poboljšanju populacione politike, u koju bi, svaki na svoj način, morali da budu uključeni svi segmenti našeg društva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.