Bebe iz Betanije

VIDEO K9: Novi Sad je jedan od retkih gradova u Srbiji sa pozitivnom stopom nataliteta u odnosu na mortalitet. Proteklog vikenda u našem gradu rođeno je 16 beba, a prva beba rođena u ovoj godini bio je, podsetimo, Strahinja Kovač koji je, tradicionalno, dobio i poklon od gradonačelnika.

0
59

Pozitivnom natalitetu u Novom Sadu doprinos daje i pronatalitetna politika koju sprovodi grad, sa merama poput besplatnog boravka dece u vrtićima Radosnog detinjstva, subvencionisanju privantnih vrtića ili besplatim udžbenicima za prvake.

Prvorođena beba u Betaniji sada već tradicionalno dobija poklon od gradonačelnika, kao simboličan gest koji pokazuje koliko je gradu stalo do svakog njegovog novorođenog stanovnika. Strahinja, prinova u porodici  Kovač iz Veternika, težak 4 kilograma i visok 52 cm je prva beba rođena u Betaniji u 2021. godini, a na svet je došao u 2,29 sata

U prošloj godini u Betaniji je rođeno 6.746 beba. Grad Novi Sad je za prvorođenu novosadsku bebu obezbedio 200.000 dinara, a za svu decu, sa teritorije Grada, rođenu 1. januara, po 50.000 dinara.

Bebe koje budu rođene na Dan grada, 1. februara, na pokolon će dobiti po 200 000 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.