Bebac traži redovne isplate za trudnice

VIDEO K9: Portal Bebac tačka kom traži od Vlade Republike Srbije i države da u skladu sa pričom o podizanju nataliteta prekine sa kašnjenjem isplata nakanada za trudničko bolovanje.

445

Povodom isplata koje kasne i po tri meseca, RFZO u zvaničnom odgovoru Bebac portalu, kao razlog navodi „neadekvatno planiranje sredstava za isplatu naknade zarade za trudničko bolovanje“!, saopštio je danas ovaj portal.

“Ovo je samo još jedna potvrda krajnje neozbiljnog i neodgovornog pristupa države roditeljstvu! Podsećamo Vas da je po Zakonu o zdravstvenom osiguranju RFZO obavezan da izvrši uplate u roku od mesec dana od prijama dokumentacije od strane poslodavca te tražimo odgovornost za kršenje Zakona!”

Već je ustaljena praksa da poslodavci i RFZO odgovornost prebaciju jedni na druge dok roditelji ispaštaju, navodi portal, dodajući da se sve to dešava kada su roditelji u situaciji kad ih čekaju dodatni troškovi oko kupovine opreme za bebe i to po, kako ocenjuju, najvišim cenama u Evropi.

“Zahtevamo da pronađete rešenje i da ni jednoj trudnici više ne kasni naknada za bolovanje ni jedan jedini dan! Roditelji nisu dužni da snose posledice vaše nesposobnosti da planirate sredstva i da odgovorno radite svoj posao.”

Prestanite da zamajavate roditelje lažnim obećanjima i u najmanju ruku licemernim propagiranjemkampanja za povećanje nataliteta i najpre nam obezbedite ono što nam Zakonom pripada, stoji u saopštenju Portala.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.