“Bdenje” Animal Save ispred klanice

VIDEO K9: Danas su pripadnici Pokreta Animal Save iz Novog Sada organizovali još jedan protest "Univerzalno koordinisano bdenje" ispred jednog postrojenja mesne industrije u Novom Sadu, kako bi skrenuli pažnju na nehumano ponašanje čoveka prema životinjama te promovisali veganski stil života.

0
24

Pokret Animal Save Novi Sad danas je organizovao njihovo sada već tradicionalno “Univerzalno koordinisano bdenje” ispred klanice jednog postrojenja mesne industrije na Rumenačkom putu.

Cilj ovog protesta je da životinjama koje se dovode na klanje i koje će, kako navode aktivisti ovog pokreta, “biti brutalno ubijene zbog nečijeg obroka”, “poklone pogled saosećanja, razumevanja i podrške”, odnosno da skrenu pažnju javnosti da je ubijanje životinja pogrešno.

Gorica Grlica iz Animal Save Novi Sad je podsetila i na nehumane uslove u kojima se gaje životinje zbog masovne proizvodnje mesa, istakavši da ni humaniji uslovi gajenja nisu opravadni ukoliko će na kraju životinje biti ubijene te da se stoga vegani bore za prestanak osemenjavanja životinja, njihovu potpunu slobodu i život u prirodnim staništima.

Najlakši način da čovek prestane da konzumira životinjsko meso i pređe na biljnu ishtanu jeste da se poveže sa životinjom, odnosno i da na njh gleda kao na bića koja imaju osećanja, kaže Grlica.

Animal Save Novi Sad će u subotu, 30. marta, u centru grada organizovati još jednu prepoznatljivu akciju, “Kocka istine”, kako bi pokušali da osveste sugrađane da pređu na veganski stil života i ne čine zlo životinjama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.