Bazeni bezbedni za uživanje

VIDEO K9: Počela je nova sezona kupanja na otvorenim bazenima SPENS-a i Sportskog centra Sajmište, a kako bi posetioci tokom leta bezbedno uživali u kupanju, neophodno je pridržavati se nekih pravila ponašanja. Osim toga, kako tvrde u SPENS-u, voda je bezbedna za kupanje, a površine pored bazena tretirane protiv insekata.

0
1223

Iz Spotrskog i poslovnog centra “Vojvodina” apeluju na građane da je kultura ponašanja na bazenima obavezna, kako zbog samog pojedinca, tako i radi ostalih prisutnih posetilaca.

“Ona se ne odnosi samo na korišćenje tri bazenske školjke koje su sastavni deo ovog kompleksa, nego i na ponašanje na plaži, naravno, tuširanje, obavezno prolaženje kroz dezo-barijeru. Sve je to razlog, ne samo iz higijenskih ili zdravstvenih, nego upravo zbog toga da bi brinuli jedni o drugima. Pravilo, naravno koje se možda ne sviđaju najmlađim posetiocima bazena, je da je zabranjeno skakanje, ali zato postoje ovde stručne službe spasilaca, koji budno prate i upozoravaju na njihovo ponašanje. Ovo je naročito izraženo u danima velikih gužvi na bazenu”, rekla je Slobodanka Brankov, portparolka SPENS-a.

Brankov navodi da je voda u bazenima pod stalnom kontrolom, ne samo stručnih službi, već i Instituta za javno zdravlje Vojvodine, a zelene površine su tretirane protiv insekata i do sada nije bilo slučaja zaraza, što im, kako kaže, daje za pravo da kažu da su svi posetioci bezbedni na bazenima.

Danas su na bazenima počeli programi “Leto na bazenu”, koji podrazumevaju sportsko -rekreativne i zabavne sadržaje sa ciljem da omoguće kvalitetan i zanimljiv boravak posetiocima.

“Već kada vreme se ustali sa dobrim i lepim temperaturama, vikendom će se održavati muzički zabavni program za mališane, koji će podrazumevati igre veštine, zatim takmičenje u plesu, pevanju. Zatim, biće ovde organizovani i javni časovi fitnesa”, navela je Brankov.

Građanske smene radnim danima su od 10 do 18 i 30 časova na Sajmištu, odnosno od 10 do 19 časova na SPENS-u, dok je vikendom smena na oba bazena od 9 do 19 časova.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.