“Bazar knjiga” za decu Svratišta u Novosadskom pozorištu

VIDEO K9: Ukoliko za praznike želite sebe ili svoje bližnje da obradujete dobrom knjigom i ujedno da pomognete decu koja žive i rade na novosadskim ulicama, svratite od 18. decembra u Novosadsko pozorište, gde je počelo prikupljanje štiva za još jedan Bazar knjiga.

638

Novosadsko pozorište ovih dana je otvoreno za sve sugrađane koji donacijom knjige žele da pomognu deci i mladima novosadskog Svratišta na Bulevaru oslobođenja 39.

Knige će će moći da se kupe od 18. decembra, na tradicionalnom Bazaru knjiga u ovom pozorištu.

“Naše pozorište i ove godine organizuje svoj novogodišnji bazar knjiga. On će se ove godine održati 18, 19. i 20. decembra u holu Novosadskog pozorišta, koje se nalazi u Jovana Subotića 3-5. Prošle godine se pokazalo da ljude u Novom Sadu zanimaju knjige, pogotovo što su jeftine. To je prilika da nekome poklonimo knjigu. Ceo prihod ide u dobrotvorne svrhe”, istakla je Judit Ferenc, umetnički sekretar Novosadskog pozorišta.

Nakon poslednjeg dana prodaje, sav prikupljeni novac pozorište će uručiti Svratištu za decu i mlade koje će, kako je dogovoreno, ta sredstva utrošiti na ono što im je trenutno najpotrebnije.

“Cene knjiga će biti 100 i 200 dinara. Imaćemo razne knjige. Juče nam je Gradska biblioteka poklonila dosta knjiga za decu. Stigli su praznici, hajde da učinimo nešto lepo za naše sugrađane i za naše prijatelje”, navela je Ferenc.

Novosadsko pozorište je prethodnih godina kroz ovu akciju u nekoliko navrata pomoglo Školu za osnovno i srednje obrazovanje “Milan Petrović”, kao i Prihvatnu stanicu i dnevni boravak za beskućnike. Ovo je poziv svim ljubiteljima knjige da pronađu interesantno štivo za sebe ili svoje bližnje, a ujedno humanim činom pomognu sugrađanima kojima je to najpotrebnije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.