Basketaši Novi Sad Al Wahda odbranili titulu prvaka sveta!

VIDEO K9: Godinu velikih uspeha srpskog sporta, upotpunili su i naši basketaši, koji su ponovo potvrdili da su najbolji na svetu. Ekipa iz Novog Sada pobednik je završnog turnira FIBA Svetske turneje, održanog u Abu Dabiju.

454

Titulu završnog turnira FIBA Svetske turneje u basketu 3×3 osvojila je ekipa pod nazivom Novi Sad Al Wahda, koju su činili Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Marko Ždero.

Basketaši iz Novog Sada odbranili su titulu osvojenu prošle godine, a do nove su došli pobedom nad ekipom slovenačkog Kranja u finalu rezultatom 17:14.
Prethodno su u četvrtfinalu savladali tim Manila North rezultatom 21:13, a onda još jednog slovenačkog predstavnika, ekipu Trbovlje rezultatom 16:14.

Novi Sad Al Wahda je tako postao jedini tim koji je dva puta uzastopno trijumfovao na FIBA 3×3 Svetskoj Turneji, a Dušan Domović Bulut zaslužio je i zvanje najkorisnijeg igrača turnira (MVP), sa ukupno 42 peona.

Takođe, ne treba izostaviti ni brojne pobede u prvom delu godine, kao i osvojeno treće mesto na prvim Evropskim igrama u Bakuu.

Turnir u Abu Dabiju odigran je 15. i 16. oktobra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.