Basketaši Al Wahda Novi Sad na završnom turniru u Dohi

VIDEO K9: Novosadski basketaši, ekipa Al Vahda, u utorak putuju u Katar, gde ih tri dana kasnije očekuje završni turnir All Stars 3x3.

544

Kada si najbolji, svi žele da te pobede. To je izazov koji spremno očekuju Al Wahde na završnom turniru All Stars 3×3 koji će u katarskoj Dohi biti održan 11. decembra.

Novosađani, u sastavu Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Marko Ždero, narednog utorka putuju u Katar, gde će učiniti sve da opravdaju ulogu prvih favorita zasluženu svetskom titulom na FIBA turniru.

Lider Dušan Domović Bulut dobro je skautirao iz grupe A, ekipe Saskatun (Kanada) i Tokio (Japan). U grupi B su Ljubljana (Slovenija), Doha (Katar) i Montreal (Kanada).

Godina na izmaku je istorijska za Novi Sad Al Wahda. Postali su prvi tim koji je odbranio svetsku titulu. Osvojili su dva turnira na FIBA World Touru, jednom su igrali četvrtfinale i jednom polufinale.

“Sad igramo bez pritiska, toliko se dobro poznajemo da svako u timu zna ko šta radi. Nemamo uigrane akcije, jer se očima razumemo u igri. To je najlepša stvar kod nas. Taj stil igre iz dvorišta nam je doneo velike uspehe”, rekao je Bulut pred All stars 3×3 nadmetanje.

Prema sistemu takmičenja, dve ekipe iz grupne faze idu u polufinale i počinju borbu za trofej. Posle broja pobeda, računa se prosečna koš razlika.

Novosađani će braniti titulu, koju su prošle godine osvojili sa 20-12 protiv ekipe Dohe u finalu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.