Banka Poštanska štedionica

VIDEO K9: U Banci Poštanska štedionica, kao 100 posto državnoj banci, ističu da se u svom poslovanju uvek rukovode posebnim opšte društvenim interesima koji neretko profit stavljaju u drugi plan. Kao jedan od primera ovakve strategije navode politiku koju Banka ima kada su u pitanju tarife naknada u poslovanju, posebno sa stanovništvom. Prilog koji sledi sadrži plasiranje proizvoda.

0
533

Banka Poštanska štedionica je svoje tarife naknada u poslovanju korigovala poslednji put u julu 2017. godine i to na za naše tržište nesvojstven način – na niže. Tom korekcijom Banka je naknadu za vođenje računa za penzionere korigovala naniže za oko 20%, odnosno sa 85 dinara na 70 dinara, dok je naknada za vođenje računa za zaposlene ostala na nepromenjenih 110 dinara već jedanaestu godinu.

“Paralelno sa sniženjem usluge za održavanje tekućeg računa, Banka razvija i usluge vezane za tekući račun, tako da danas njihovi korisnici u okviru cene od 70 dinara mesečno za penzionere odnosno 110 dinara za zaposlene dobijaju Dina platnu karticu kojom mogu da plaćaju robu i usluge na 6 rata bez kamate, na preko 8.500 pos terminala u širokoj mreži partnera banke. Paralelno smo širili i mrežu bankomata tako da danas naši korisnici imaju na raspolaganju preko 500 bankomata koji im obezbeđuju pristup svojim računima 24/7 kao i  mrežu ekspozitura koja je danas po broju jedna od vodećih u zemlji sa 190 ekspozitura Banke Poštanske štedionice”, rekao je Aleksandar Čortan, član IO Banke Poštanska štedionica.

Pored bankomata i ekspozitura korisnicima je gotovina putem Dina platne kartice dostupna i na benziskim stanicamapartera NIS Petrola. Klijenti svoje stanje, broj nerealizovanih čekova kao i iznos poslednje uplate, mogu da provere preko govornog automata bez naknade. Direct Debit usluga je takođe vezana za platni račun i bez naknade je.

Za penzionere je ova banka obezbedila u sklopu tekućeg računa isplatu penzije unapred i 7 dana pre zvaničnog roka. Kao nadogradnja, naveo je Čortan, Banka je svojim korisnicima obezbedila i savremene oblike elektronskog i mobilnog bankarstva (Homeb@nking i MobiBank), prva je obezbedila u saradnji sa NBS plaćanje na prodajnom mestu trgovca IPS QR kodom koji sa paletom kreditnih proizvoda mogu da zadovolje različite potrebe širokog spektra korisnika.

Čortan je podsetio da je ova banka razvila čitavu lepezu kreditnih proizvoda, bilo da se radi o kartičarskim proizvodima ili o dugim različitim vrstama kredita, o kojima se zainteresovani.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.