Banka poštanska štedionica: Podrška privrdnicima za nabavku opreme

VIDEO K9: Ministarstvo privrede raspisalo je javni poziv malim, srednjim i mikro preduzećima i preduzetnicima, kao i zadrugama, za dodelu bespovratne pomoći kroz Program podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme. Za ovaj program opredeljeno je 1,55 milijardi dinara bespovratnih sredstava. Značaj razvoja preduzetništva i male privrede u Srbiji prepoznala je Banka Poštanska štedionica koja i ove godine učestvuje u Programu.

0
496

Banka Poštanska štedionica, kao državna banka, učestvuje i ove godine u Programu podrške malim preduzećima za nabavku nove proizvodne opreme.

Prema uslovima Programa, privrednici su u obavezi da 5% potrebnih sredstava za nabavku nove opreme obezbede sami, 25% sredstava dobijaju bespovratno u vidu državne subvencije i ostatak od 70% iz kredita, a Banka Poštanska štedionica je svojim, kako postojećim, tako i novim klijentima omogućila da do tih sredstava dođu pod veoma povoljnim uslovima.

Privrednici na ovaj način mogu doći do proizvodne opreme ili mašina, transportno manipulativnih sredstava uključenih u proces proizvodnje i unutrašnjeg transporta, delova, specijalizovanih alata za mašine, zatim građevinske mehanizacije za potrebe obavljanja građevinskih radova, kao i mašina i opreme za unapređenje energetske efikasnosti i ekoloških aspekata proizvodnje, a iznos odobrene bespovratne pomoći do 25% od vrednosti opreme ne može biti veći od 5.000.000 dinara. Direktorka Sektora za poslove sa privrednom Banke Poštanska štedionica Maja Ogrizović je naglasila da se sredstva mogu dobiti samo za novu, nikako polovnu opremu.

Više informacija o Programu, mala, mikro ili srednja preduzeća, uključujući i preduzetnike, mogu dobiti u svakoj od 190 ekspozitura Banke Poštanska štedionica ili preko kontakt centra na broj 011/2020292. Javni poziv Ministarstva je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a najkasnije do 31. decembra ove godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.