Banje, šansa zdravstvenog turizma

VIDEO K9: Srbija ima potencijal da bude vodeća zemlja u velnes i spa turizmu, navedeno je u studiji izvodljivosti investiranja izrađenoj za 50 potencijalnih banjskih lokaliteta u Vojvodini.

0
552

Statistika pokazuje da Vojvodina i Novi Sad beleže tendenciju rasta po pitanju broja noćenja. Vetar u leđa razvoju turizma, naročito zdravstvenog, moglo bi dati 50 potencijalnih banjskih lokaliteta za koje je izrađena i studija izvodljivosti.

Ova studija ima za cilj da pomogne u izradi studije razvoja turizma, koja predviđa mapiranje svih autentičnosti ovog područja, koje bi mogle zainteresovati stranog gosta.

“Nakon dvogodišnjeg rada prepoznali smo 50 najperspektivnijih lokacija na teritoriji AP Vojvodine koja treba da omogući da se u turističke svrhe, dakle rekreativne, ali i zdravstvene, stavi u funkciju 50 lokacija na kojima se nalazi kako geo-termalna mineralna voda, lekovito blato, lekoviti vazduh i neke lokacije koje poseduju potencijal za solarnu terapiju. Ovo treba da dovede ne samo do novih investicija kroz privatno-javno partnerstvo za povećanje broja noćenja, poseta, potrošnje novog turističkog talasa”, rekao je Ivan Đoković, potpredsednik Pokrajinske vlade.

Sam predmet i obim istraživanja u izradi ove studije uključivao je multidisciplinarni tim stručnjaka.

Đoković dodaje da je javnost dugo čekala na ovu studiju u kojoj je objedinjeno 50 destinacija, koje su, kako kaže, oblikovane za dalje investicije u oblasti zdravstvenog turizma.

“I već na početku ove studije izrazio sam sumnju stručnom timu koji je to radio da ćemo za vreme ovog mandata bilo šta učiniti u domenu zdravstvenog turizma i da je ovo veliki istorijski poduhvat za buduće generacije i za neke buduće vlade i sekretare. Međutim, evo već u toku ovog mandata se desilo nešto krupno u zdravstvenom turizmu pre svega gradi se na lokaciji Fruška Gora Vrdnik Vrdnička kula najveći i najluksuzniji velnes i spa centar koji će biti otvoren u septembru mesecu , koji će biti najveći u regionu i to će dići ukupni wellnes i spa kapacitet celokupne Vojvodine, ali i Republike Srbije”, kazao je Đoković.

Đoković je naveo da će Pokrajinska vlada subvencijama pomagati dogradnju tih objekata, kao i da je predviđeno njihovo finansiranje preko Uprave za kapitalna ulaganja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.