“Banatske vredne ruke” u Zrenjaninu

VIDEO K9: Na Trgu slobode u Zrenjaninu održana je jubilarna, 20. manifestacija "Banatske vredne ruke".

94

Manifestacija ,,Banatske vredne ruke” okupila je po 20. put udruženja, klubove, aktive mesnih zajednica, organizacije i društva sa teritorije grada Zrenjanina.

Učesnici su i ovoga puta na štandovima u centru Zrenjanina predstavili stvaralaštvo u vidu ručnih radova i raznih vrsta jela, kako slatkih, tako i slanih. Cilj manifestacije je očuvanje tradicije i podsticanje tradicionalnog narodnog stvaralaštva, a zbog svoje veličine i značaja uvrštena je u manifestacije od značaja za Zrenjanin i od tada se organizuje samostalno.

Manifestaciju Banatske vredne ruke organizuju grad Zrenjanin i Turistička organizacija grada ispred koje se obratio direktor Zoran Ljubotina rečima da je ova manifestacija ponos grada Zrenjanina s obzirom na to da se organizuje punih 20 godina.

Manifestacija Banatske vredne ruke bila je prilika da udruženja pokažu svoja umeća i radove, ali i da se medusobno druže.

U sklopu manifestacije održan je i bogat revijalni program u kom su nastupila kulturno-umetnička društva, kao i orkestar ,,Odila’’. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.