“Banatske vredne ruke” u Zrenjaninu

VIDEO K9: Na Trgu slobode u Zrenjaninu održana je jubilarna, 20. manifestacija "Banatske vredne ruke".

119

Manifestacija ,,Banatske vredne ruke” okupila je po 20. put udruženja, klubove, aktive mesnih zajednica, organizacije i društva sa teritorije grada Zrenjanina.

Učesnici su i ovoga puta na štandovima u centru Zrenjanina predstavili stvaralaštvo u vidu ručnih radova i raznih vrsta jela, kako slatkih, tako i slanih. Cilj manifestacije je očuvanje tradicije i podsticanje tradicionalnog narodnog stvaralaštva, a zbog svoje veličine i značaja uvrštena je u manifestacije od značaja za Zrenjanin i od tada se organizuje samostalno.

Manifestaciju Banatske vredne ruke organizuju grad Zrenjanin i Turistička organizacija grada ispred koje se obratio direktor Zoran Ljubotina rečima da je ova manifestacija ponos grada Zrenjanina s obzirom na to da se organizuje punih 20 godina.

Manifestacija Banatske vredne ruke bila je prilika da udruženja pokažu svoja umeća i radove, ali i da se medusobno druže.

U sklopu manifestacije održan je i bogat revijalni program u kom su nastupila kulturno-umetnička društva, kao i orkestar ,,Odila’’. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.