Banatska riblja čorba

VIDEO K9: Tradicionalno takmičenje u kuvanju riblje čorbe koje organizuje Udruženje paraplegičara Banata s prijateljima, organizovano je na zrenjaninskom Motelu Šumice.

15

Više od dve decenije se tradicionalno organizuje takmičenje u kuvanju riblje čorbe, gde su učesnici članovi Udruženja paraplegičara Banata i njihovi prijatelji.

I ove godine ovo lepo druženje je organizovano na zelenim površinama Motela Šumice. Ispred Udruženja paraplegičara Banata, pozdravio nas je Nenad Krbavac.

Ovom prilikom ovde su se okupili i svoje kotliće punili i prijatelji iz Stare Pazove i Novog Sada, koji su takođe pokazali svoje kuvarsko umeće. Pitali smo gosta iz Stare Pazove da li je ovde prvi put.

Stonoteniseri iz Udruženja paraplegičara u Novom Sadu su se takođe odazvali pozivu i takmičenju.

Ovu manifestaciju je posetio i Stojan Bogosavljev, koji je iz Kikinde došao kao predstavnik Handicapped Scuba Association, čiji je direktor i instruktor. Poslušajte u narednim minutima o čemu je reč i kako je ova asocijacija povezana sa paraplegičarima. 0434

I najmlađi učesnici su se lepo proveli i zajedničkim snagama kuvali riblju čorbu u koltiću. Dečiji centar ,,Smajli’’ je pojačao svojim učešćem ovo takmičenje.

Kako i propisi nalažu, riblje čorbe i riblji paprikaši su morali i da se ocene, a zatim da se druženje i ručak nastave u veselju. Prvo mesto je osvojilo Udruženje paraplegičara Banata, gde je glavni kuvar bio Saša Prošić.

Drugo mesto je pripalo Boćarskom klubu osoba sa invaliditetom ,,Begej – Žitište’’, a treće mesto je osvojila ekipa ,,Riznica Donjeg Potisja’’.

(Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.