Balkanski skok prijateljstva

VIDEO K9: Međunarodna padobranska manifestacija „Balkanski skok prijateljstva“ počela je juče na sportskom aerodromu „Lisičji Jarak“ kod Beograda. Ovim okupljanjem padobranci iz Srbije, zajedno sa svojim kolegama iz drugih evropskih država, čuvaju tradiciju manifestacije koja je pokrenuta 1993. godine, u saradnji Grčke unije rezervnih padobranaca i 63. Padobranske brigade iz Srbije.

0
27

Tradicionalna međunarodna padobranska manifestacija „Balkanski skok prijateljstva“ ove godine traje od 7. do 12. septembra na sportskom aerodromu „Lisičji Jarak“ kod Beograda.

Pred učesnicima je standardan padobranski program – samostalni i tandem padobranski skokovi, a za veterane je predviđena obnova padobranskih znanja i veština.

Za petak je planirano zvanično otvaranje manifestacije kao i takmičarski deo u skokovima na cilj sa 1.000 metara na koji će padobranci skakati iz vojnog aviona „Antonov – AN 2.

Nadmetanje će biti nastavljeno i u subotu, kada će u večernjim časovima biti proglašeni i pobednici.

Svoje prisustvo potvrdili su padobranci iz Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Austrije, Bugarske, Nemačke, Grčke, Mađarske, Švajcarske i Republike Srpske.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.