Balkanski skok prijateljstva 2023.

VIDEO K9: Prošle nedelje održana je tradicionalna padobranska manifestacija „Balkanski skok prijateljstva“.

0
59

Sportski aerodrom Lisičiji Jarak kod Beograda od 16. do 21. maja bio je domaćin tradicionalne manifestacije „Balkanski skok prijateljstva“ koja je okupila oko 150 veterana i aktivnih padobaranaca.

Pored učesnika – nekadašnjih pripadnika 63. padobranske brigade, ova manifestacija okuplja i pripadnike drugih jednica Vojske Srbije, padobrance iz drugih država, pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, sportske padobrance i sve druge ljubitelje vazduhoplovstva.

Ove godine na svečanom otvaranju videle su se zastave Finske, Velike Britanije, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Crne Gore i Srbije.

Dani u kojima vremenske prilike nisu svaki dan pogodovale izvođenju padobranskih skokova, korišćeni su za proveru znanja, osnovnu padobransku obuku, trening i uvođenje u skokove.

U takmičarskom delu izvedeno je šest serija skokova i pojedinačni pobednik “Balkanskog skoka prijateljstva 2023” u skoku na cilj je član ekipe PK veterana 63. padobranske brigade “Arhistratig” Dragan Bodrožić, dok su ekipni pobednici bili “Prijedor tim”.

FOTO/ Vazduhoplovni savez Srbije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.