“Balkan ekspres” srpskog i svetskog stripa

VIDEO K9: Uskoro će u Novom Sadu biti realizovan projekat "Balkan ekspres", a u okviru projekta Novi Sad - Evropska prestonica kulture, čiji je cilj saradnja i povezivanje lokalnih i evropskih vizuelnih umetnika u oblasti stripa, ilustracije i animacije.

0
8

U nastojanju da u godini titule pozicioniraju Novi Sad kao grad stripa, Fondacija “Novi Sad  – Evropska prestonica kulture” došla je na ideju da po prvi put u istoriji srpskog stripa bude kreirana multimedijalna izložba koja će prikazati retrospektivu nastanka i razvoja stripa, sa akcentom na srpski strip u evropskom i svetskom kontekstu.

Fondacija je pokrenula postupak javne nabavke usluge realizacije projekta pod nazivom “Balkan ekspres” koji bi trebao da podstakne saradnju lokalnih i evropskih vizuelnih umetnika u oblasti stripa, ilustracije i animacije.

Predmet ove javne nabavke je izrada idejnog rešenja za dizajn, planiranje postavke i postavku multimedijalne izložbe „Od Nevena do Betmena“ u okviru klastera Grad stripa koji je sastavni deo programskog luka Druga Evropa.

Postavka izložbe planirana je na prostoru većem od 550 kvadrata, a biće namenjena najširoj, ali i akademskoj publici, kao i međunarodnim i lokalnim stručnjacima i ljubiteljima stripa.

Jedan njen deo trebao bi da bude predstavljen tako da animira decu i mlade i time razvije buduću publiku za strip.

Kroz multimedije, štampu, animaciju i interaktivni pristup, izložba će posetioce provesti kroz više perioda stripskog stvaralaštva i prikazati Novi Sad kao prestonicu stripa.  

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.