Baletska korepeticija Zoltana Gajdoša

VIDEO K9: Na današnji dan 1950. godine osnovan je Balet Srpskog narodnog pozorišta. Tim povodom održana je promocija knjige nekadašnje prima balarine Gabriele Teglaši Jojkić pod nazivom „Baletska korepeticija Zoltana Gajdoša“.

0
13

Knjiga „Baletska korepeticija Zoltana Gajdoša“, autorke nekadašnje prima balarine Srpskog narodnog pozorišta Gabriele Teglaši Jojkić, predstavljena je danas povodom 71. rođendana Baleta SNP-a. Ova knjiga je i vrsta udžebenika jer obiluje notama i objašnjenjima koji će u velikoj meri pomoći sadašnjim i budućim balerinama i baletanima, baletskim pedagozima i korpetitorima.

Zoltan Gajdoš je vrhunski pijanista koji više od 40 godina provodi za klavirom u Srpskom narodnom pozorištu, dragocen je za baletski svet, te su upravo njegove korepeticije predstavljene u ovoj knjizi, rekla je autorka.

Direktor Baleta Srpskog narodnog pozorišta ispričao je na promociji knjige kako od njegovog dolaska u Srpsko narodno pozorište 1987. traje saradnja na polju baleta sa Gajdošom, koji je već, kako je naveo, bio deo pozorišta.

U knjizi „Baletska korepeticija Zoltana Gajdoša“, se nalazi i CD sa 54 numere baletske muzike, koje je odsvirao ovaj korepetitor, a uz koju svakodnevno vežbaju balerine i baletani Srpskog narodnog pozorišta kao učenici u Baletskoj školi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.