Balet “Pinokio u SNP-u

VIDEO K9: U Srpskom narodnom pozorištu u subotu će biti održana praizvedba baleta Pinokio. Kuriozitet ove predstave biće nastup četvorice solista Državnog ansambla pesama i igara Abhazije, koji će igrati na premijeri i u prvoj reprizi 30. aprila.

857

“Pinokio” je nova predstava koja će ove godine obogatiti baletski repertoar Srpskog narodnog pozorišta.

Predstavljajući libreto, njegov autor i koreograf Dragan Jerinkić naglasio je bajkovitost ove priče koja ima izmenjen kraj u odnosu na priču Karla Kolodija koju smo čitali u detinjstvu. Na sceni su sva dešavanja i avanture Pinokija prestavljene u 27 slika, a cela predstava zapravo je Đepetov san.

Ideja o stavranju libreta i muzike za ovo delo rođena je 2009. godine, a iz nje je nastao balet u kojem će, kako je istakao Toni Ranđelović, direktor Baleta SNP, uživati i odrasli i deca.

Četvorica solista Državnog ansambla pesama i igara Abhazije, Said Torčua, Agdur Mikaja, Adamur Sangulija i Amiran Kardija, igraće scenu Istočnjačkog plesa u subotu na premijeri, kao i na prvoj reprizi u ponedeljak.

Praizvedba baleta Pinokio zakazana je u subotu, 28. aprila na sceni „Jovan Đorđević“ sa početkom u 19 časova, a u okviru Svetskog dana igre 29. aprila.

Reprize su na repertoaru 30. aprila, 8. i 10. maja, kao i 6. i 9. juna.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.