Bajer: Srbija nam treba u EU

  VIDEO K9: Poslanik nemačkog Bundestaga iz redova CDU/CSU i izvestilac ove partije za Zapadni Balkan Peter Bajer istakao je danas, na kraju posete Beogradu, da i dalje stoji zahtev EU da se Srbija priključi sankcijama protiv Rusije, ali i da za to nema rokova.

  0
  59

  Poslanik nemačkog Bundestaga iz opozicione CDU/CSU, Peter Bajer, izjavio je danas su Srbija, Kosovo, Crna Gora, Albanija, Severna Makedonija i Bosna i Hercegovina stvarno potrebne u EU.

  Bajer je na konferenciji za novinare u Beogradu ocenio i da bi donosioci odluka u Srbiji mogli da šalju jasnije poruke da su “za EU”.

  Na pitanje da li Nemačka zahteva da Srbija uvede sankcije Rusiji, koliko je spremna da pomogne sa energentima ako zatreba i šta će biti sa evrointegracijama ako ih naša zemlja ne uvede, istakao je da Vlada Srbije svakako treba i mora sama da donese odluke. On je ipak i dodao da bi buduće članice EU morale uskladiti politiku sa njima.

  Bajer je na kraju naglasio i da, što se tiče Srbije i Kosova, smatra da bi na kraju procesa pridruživanja moralo da se desi međusobno priznavanje, jer, kako je naveo, „drugačije nije zamislivo u EU”.

  Bajer je ocenio i da je od izuzetnog značaja da se prevaziđu i zamor od proširenja u EU, ali i frustracija procesom pridruživanja u državama našeg regiona.

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.